Tvättråd: inga handskar på 60 grader

Den som spar hon har – en handske kvar. Det ska bli mitt nya motto.

I november tappade jag min ena handske. Högerhandsken som blev över har legat på hatthyllan i hallen. Inte för att jag medvetet sparat den, utan för att jag helt enkelt glömt bort den. Och inte dammtorkat hyllan sen i november… vilket är en en himla tur!

Annons

I måndags kväll tvättade jag. Och när jag plockade ut en maskin vita handdukar som jag kört på 60 grader, hittade jag den här:

En av mina nya handskar måste ha trillat ur handväskan och hamnat i tvättkorgen. Skinn mår uppenbarligen inte bra av att tvättas. Det enda man kan vara glad för när man ser den rynkiga, förvridna och förkrympta trasan är att den inte trasades sönder i maskinen och lade sig som skinnströssel över tvätten.

Men nu kommer jag till turen. Plötsligt kom jag ihåg den gamla handsken – kunde jag våga hoppas på…. Och ja! Se på sjutton:

Det var en högerhandske som hamnade i tvätten, och en högerhandske som jag sparat. Så nu har jag alltså ett komplett par igen – och dom ska väl förhoppningsvis hålla ihop tills vårvärmen kommer. Då det är dags för nästa utmaning, att hålla reda på sina solglasögon…

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • maja M

  Jag har länge velat köpa lite dyrare solglasögon för jag tror att det är bättre för ögonen men jag har inte vågat det…jag kommer säkerligen tappa bort dem. Mina glasögon försvinner då och då men jag har haft dem i några år. De brukar hamna i fickan oftast. Vantar är allra svåraste att hålla ordning på.

 • Cia

  Ohhh finns värre saker att hålla reda på. Paraplyer och halsdukar är hemska, jag har börjar köpa så dyra jag kan så att jag inte VÅGAR tappa bort dem… Nu får de hänga hemma i hallen istället 😉

 • haha, jag har däremot medvetet en udda vante sparad, i hopp om att någon gång hitta en likadan. men å andra sidan är ju hela mitt hem fullt av grejer, så vad gör en vante mer eller mindre…

 • nu har jag en tävling där man kan vinna weleda birch body scrub kolla in=)
  med fem olika vinnare=)

 • He he, ja ibland ska man ha tur!! Sån tur brukar inte jag ha!! Här är ständig jakt på div vantar och handskar och är de likdana så kan man ge sig den på att det är två vänster handskar!

 • Stämmer bra det:) psoitivt ut, positivt in.

 • Jag fattar inte,är väl trött?!Höger och höger går ju inte ihop,kanske du skrev fel eller så är jag trög *L* Tappade ena av mina favvohandskar,var så ledsen över det.Hade köpt dem i Finland,riktigt fina i skinn,varmfodrade.Var utan dem länge och väl,tills jag sökte något annat i bilen och voila!Den låg i baksätet på golvet!Gissa om jag blev glad 🙂

 • Dum spiro spero – Så länge det finns liv finns det hopp. Oftast ligger det man sparar men egentligen inte har någon direkt nytta för bara och samlar damm, men ibland har man ju tur. Jag har lite svårt att slänga saker, vilket är jobbigt ibland. Känns som ett stort projekt att rensa och sortera, det gäller allt från alla digitala kort från tre år tillbaka, till kläder jag inte längre får plats i och filmer jag bara ser en gång och inte har någon nytta av. Tänker jag kan spara för att låna ut, men hur ofta händer det?

  Tävlingen står jag nog över, gratis är gott, men har nog ingen nytta av de där sakerna, så då blir det ännu fler grejer som samlar damm och ska sorteras in någonstans 🙂

 • sådant där händer inte mig. jag hade utan tvekan stått där med två vänsterhandskar. 😉