Ur arm är tiden

Armbandsur. Historiskt föremål som förr spändes fast runt handleden för att mäta tid. Så kan det stå på någon skylt i framtidens museum.
För att ha en klocka på armen blir allt mer ovanligt. En av sju tycker det är onödigt att ha armbandsur eftersom det finns klocka i mobilen, datorn osv, visar en ny undersökning.

Annons

Jag är en av dem. Har inte burit klocka på snart tio år. Och saknar nästan aldrig en.
Men när jag vred tiden bakåt i helgen mindes jag min en av mina favoritklockor genom åren. Den hade en liten röd folkabubblabil fastsatt på sekundvisaren och åkte runt runt.
Några fler armbandsklockor blir det nog inte för mig. Speciellt inte när jag upptäcker hur de riktigt moderna kan se ut:

Den här japanska klockan visar tiden genom att lysa upp ränderna i tre steg: först timmen, sen 10-minuters grupper och sist enstaka minuter…
Jag hade aldrig kommit i tid till någonting om jag skulle lista ut vad den klockan var.

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Själv känner jag mig naken utan min klocka på armen!
  Den där japanska såg ju riktigt cool ut! 🙂

 • Charlotte

  Ninnibeth: Så olika det kan bli, jag känner mig obekväm med klocka på armen nuförtiden. Och jag håller med om att den japanska är cool – skulle kunna ha den som smycke utan att använda den till tidtagare.