Utsikt till semester

Tre arbetsdagar och två timmar kvar till semestern, men vem räknar? Jo, jag!

Och det stämmer inte att längtan växer med avståndet. Ju närmare Dagen S kommer, desto mer längtar jag mig helt lealös. Kroppen har redan stämplat ut. 
Knäna viker sig när jag ska hämta kaffe, för att benen tror att de är lediga och ligger slappt utbredda i en solstol.
Fingrarna snubblxwar på tangenterna och vill inte röra annat än pocketböcker, solkrämstuber och vinglas.
Huvudet värker av protest när jag försöker använda hjärnan till något mer ansträngande än… ingenting.

Annons

Jag försöker ta mig samman, för det är mycket att hinna med innan det är dags att gå i sommardvala, men det blir inte lättare när jag har den här utsikten genom mitt kontorsfönster:

Är inte folk fräcka! Lägga sig och sola och nojsa och picknicka rakt framför en arbetsplats. Jag har fått lägga band på mig för att inte öppna fönstret och hojta: ”Hallå, kan ni vara vänliga och flytta er semesterterror några meter längre bort, det finns faktiskt oledigt folk här som måste jobba!”

Har ni också börjat nedräkningen, eller är ni redan lediga och ligger och vräker er i solen som parkparet?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Cia

  Nja jo jag räknar väl ner liiiite…
  Problemet är att jag är på sned fot med min VD då jag ville ta ut två veckor av min semester i slutet av September och dra på en sista minuten till Kreta. Det fick jag absolut inte!!!

  Så jag surar lite över att tvingas ta ut 4 veckor nu i Juli. Det är nog inte många som surar över att tvingas ta semester just nu.

 • Det är ju jag på bilden ju! 😉
  Eller inte… Nej då, jag sitter vackert kvar på jobbet veckan ut – du får väl trösta dig med att dom säkert blev genomsura av skyfallet alldeles nyss… 😉

 • Jag har också börjat räkna,nu har jag åtta arbetsdagar kvar till semestern. Jag längtar så att få bara njuta av att vara ledig och få komma ut och fotografera,läsa och bara vara.

 • Jag har åtta arbetsdagar till semestern. Härligt.

 • Ha en jätteskön semester, njut av varje lilla minut! (det gör jag)

 • Haha,där ligger de och frestar er som inte ännu har semester!Jaa,sjaaas på dem!Uuuuuh,min semester är det inte mycket kvar av,vill INTE räkna ner 🙁 Den borde vara längre,med tanke på hur länge man ska orka jobba igen.Ska man kanske börja längta efter pension,känns så nu!

 • tre veckor kvar, suck …

 • Charlotte

  Cia: Hoppas du ändå får en härlig semester nu i juli – det verkar lovande! Solen bara öser ner här utanför, håll tummarna att det fortsätter så efter fredag.
  Ninnibeth: Inget skyfall här inte, men dom packade ihop sin picknick sen så jag slapp bli grön av avund. Men dom kanske dyker upp snart idag igen… då drar jag ner persiennen.
  Syren: Hoppas du också får underbar semester – att bara vara är det bästa man kan icke-göra när man är ledig.
  Annelie: Tack, jag ska försöka krama ur ledigheten till den sista ljuva droppen. Ha en skön fortsättning på din!
  Bitte: Jag håller alla tummar för att det du har kvar blir desto mysigare. Och visst borde man ha längre semester, tänk om alla fick vara lediga tills en grön lampa lyste på dem att deras batterier var tillräckligt uppladdade.
  Sladdertackan: Håll ut, det går fortare än du tror. Och så kan du sitta och fresta utanför mitt fönster när jag börjat jobba igen…

 • 10 jobbiga jobbdagar kvar nu men det känns som att min semester är borta i oktober eller november typ. Att tiden kan gå så fruktansvärt sakta!

 • JAg har ju haft ”semester” i typ 3 år så nu när jag börjat jobba så blir det ingen semester vad jag vet nu ialla fall. Kanske några dar eller nån vecka längre fram. Hoppas din semester blir härlig!