Vad är det här?

clip

Jag har säkert sett tusentals i mitt liv – ändå vet jag inte vad det är. Vad kallas dom här plastinbakade ståltrådsgrejorna som sitter runt brödpåsen? Brödclips? Brödförslutare? Brödgem?
Vad de än heter har jag insett att de delar upp folk i olika påspersonligheter:

Annons
 1. De som återanvänder brödmojängen när brödet ska stoppas in i påsen igen, och virar ståltråden runt påsen varje gång de tagit en macka.
 2. De som inte återvänder brödmojängen utan kastar/försöker sopsortera (plast- eller metalltunnan?) den så fort den åkt av. Och sedan viker alternativt snurrar påsen för att försluta den.

Jag tillhör grupp 2. Även kallade de kloka. Medan sambon tillhör grupp 1. Även kallade de irriterande.
För jag begriper inte! Varför ägna sin tid åt att omsorgsfullt vira ståltråd av och på, när det inte gör brödet torrare att bara vika plasten? Speciellt när man kanske bor med någon som morrar inombords varje gång hon ser den där clipen.
När jag kommer hem ikväll ska jag ta tjuren vid hornen och säga till sambon:
”Det är en sak vi måste prata om älskling… vi måste lösa påsproblemet. Innan det brister för mig och jag börjar nypa dig med brödgem.”

Anledningen att jag kom att tänka på brödpåsar (som jag inte grunnar på dagligdags) var att jag såg den här korgen ute i Allas pentry:

brodkorg

Både grupp 1 och 2 var representerade. Men jag upptäckte även en tredje påspersonlighet! Oslutaren – en fri själ, en sorts brödhippie, som lämnar påsen på glänt och inte bekymrar sig om morgondagens torra brödkanter. Mycket spännande, undrar vem det kan vara…

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Jag är som du – och min man är som din sambo ;-). Ibland sticker ju dessutom ståltråden ut så man sticker sig i fingrarna… nej, bort med den så fort som möjligt :-).

 • Charlotte

  Johanna: Jag anade att du tillhörde de kloka… 🙂