Vad är värre än att ge en 15000:- väska till en 11-åring?

Igår var det ju Mors Dag och på tal om mammor och barn så är den hetaste mor&dotter-snackisen just nu Nathalie Schuterman och hennes 11-åriga dotter Chloé som var med i TV4:s Förkväll nyligen. Då såg det ut så här:

Annons

Protestvågorna svallar på nätet om hur man kan ge sin lilla dotter en Balenciaga-väska för 15 000 kronor.
Men är det verkligen det värsta man kan ge sitt barn? Jag läste en intervju i Resumé med mamma Nathalie där hon bemöter kritiken med bland annat den här kommentaren:
”Men folk som inte känner en – deras åsikter kan man inte ta åt sig av. Det kan ju vara arbetslösa och outbildade – på nätet kan plötsligt vem som helst få en röst.”
Att ge sin dotter sunda värderingar och rätt attityd kan faktiskt vara viktigare än en väska. Tycker jag.

Vad tycker du?

För att värma hjärtat efter den frostknäppen bjuder jag på en underbar film om kärlek över alla gränser. Titta och njut:

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Shiler Heydari

  Hej!

  Det är verkligen en underbar film vilket visar att kärlek har bara ett språk som all levande förstår det varken om man är människa eller djur. Kärleken är den största kraften i hela universum och det finns inom oss alla levande varelser och det är bästa vägen till att hitta äkta vetenskap som filmen visar! Får en stark 5a från mig I love it!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Soliga hälsningar!
  Shiler

 • tycker samma sak , varför ge en väska som är så dyr till en evla årrriiinnnggg??????

 • vad sööött!! 🙂

 • Gerti Hilton

  Men ger det verkligen sunda värderingar och rätt attityd att ge en 11-åring en väska för 15000? Den 11-åringen lär sig ju inte mycket om mål, och att kämpa för dom! Och att dessutom vräka ur sig en sådan kommentar om arbetslösa och outbildade… det måste ju ”förstöra” det stackars barnet ännu mer! Nä – några sunda värderingar tror jag inte den 11-åringen får från sin mor!

  Och avslutningsvis, tack för en alldeles underbar film!

  /Gerti

 • Charlotte

  Shiler Heydari: Håller med om att det är en underbar kärleksfilm – och love is all we need eller hur? 🙂
  dessa: Det borde kanske inför en regel att man inte får vara färre år gammal än antalet tusenlappar på prislappen?
  kelly: Sött var ordet. 🙂
  Gerti Hilton: Jag kanske var otydlig, men det var så jag menade – att det verkar vara helt fel värderingar den där lilla flickan får!

 • Jag håller verkligen med dig!
  Har själv skrivit ett inlägg om det i min egna blogg.

  http://ettriktigtoriginal.blogg.se/2010/june/reaktioner-fallet-chloe-schuterman.html

 • Tjejen

  Jag tycker att den 11:åringen har förstört sig på något sätt. när man är 11 burkar man inte direkt gilla att titta på SEX and the CITY. Jag menar, allt den flickan gör är ju typ att köpa kläder med sin mamma, är det verkligen bra att skämma ut sitt barn så mycket? och en väska för 15 000 är lite väl överdrivet.

 • Charlotte

  Siri: Ska kolla in det!
  Tjejen: Det verkar svårt att hinna vara bara barn för många som växer upp idag, och det är onekligen ett stort hopp från Bolibompa till SATC…

 • Tjejen: bara för att man är arbetslös behöver man inte vara dum i huvudet som mamma Nathalie verkar tro. Dessutom är det inte alla med arbete heller som har råd att ge sin dotter en väska för 15.000. En sista sak. Vad ska hon med den till? Glänsa över alla sina kompisar?

 • Jag tycker att alla överdriver nu!
  Herregud, varför ska man inte skämma bort sin dotter när man har råd med det. Sverige är ju ”Ett-fritt-land”. Så man får göra det man vill.
  Vad är ert problem? :S

 • Bitter fittor är vad ni är… Seriöst om mamman vill ge sin dotter en Hello Kitty som kostar 199 eller väska för 15 000 kr är det väl upp till henne. Sen att den kostar flera tusen är väl ovesäntligt men kanske inte för er för det stack väl till ordentligt i ögonen på er.

  Hennes dotter verkar vara mycket lycklig till skillnad från er, som måste sitta här och klaga på hur hon vill fostra sitt barn.

 • Men snälla någon. 15000 kr som läggs på hockeyutrustning, egen häst eller xbox och xbox-spel, är det lika politiskt inkorrekt som en väska? Nej. Att en 11åring får en egen häst för 15000 kr eller att en 11åring får hockeyutrustning och tvspel för 15000 kr är det ingen som reagerar på.

  VARFÖR får flickor inte lov att ha mode som intresse?

  Eller, den största frågan: Varför lägger sig folk i andras liv? Varför kan människor aldrig sluta gnälla? Åh jag är så trött på politiskt korrekta Sverige ibland så jag spyr.

  Låt flickan göra som hon vill. Vill hon ha en häst som intresse, låt henne. Vill hon ha mode som intresse – låt henne ha det för guds skull.

  Vad hände med ”låt alla bestämma över sig själva” och ”alla är lika värda”-snacket? Gäller inte det modeflickor med balenciagaväskor också?

 • SÅ jävla typiskt svenskar, jag blir så less. Klart hon ska ha en väska för 15 tusen om hennes mamma har råd med det, hon har väl fan rätt att göra vad hon vill för sina pengar?? En del är miljonärer och dom har möjlighet att skämma bort sina barn. Varför har svenskar så svårt att axeptera sånt?? Så jävla löjligt!Finns la för fan värre saker man kan ge sitt barn än en väska..??

 • Charlotte

  Shiko, Barbie08, karin, Jenlita: Jag håller med om att det finns värre saker än att ge sin dotter en dyr väska, det var precis det jag försökte få fram i mitt inlägg. Att ge sitt barn värderingar om att ”arbetslösa och outbildade” inte borde få göra sina röster hörda är mycket värre tycker jag. Men det är klart att hon ska få ha en fin väska och tycka det är kul med mode – hoppas bara hon fyller den med leksaker och godis och inte läppglans och Vogue…

 • Miss

  Håller med Charlotte,att ingen tänker på mammans värderingar om sk, arbetslösa och outbildade.Där blir allt så himla fel att det är absurt.
  Ha en bra dag!

 • själv nyss fått en äkta Coco Chanel väska av min mamma, trots att jag bara är 14.. 😉

 • Vad är värre än att ge en 15000:- väska till en 11-åring?

  Att tvinga 11-åringen att sy den till en slavlön.

 • Charlotte

  Miss: Förhoppningsvis är det en smart liten tjej som inte sticker huvudet i väskan utan lär sig tänka vettigt på egen hand när hon blir stor.
  evabergsten: Grattis! Tycker inte det ska införas åldersgräns på handväskor…
  Anton Dackenberg: Tack för den wakeup-kommentaren. Ibland är det verkligen nyttigt att vända på perspektiven och höja blicken från naveln.

 • Lotta

  Så här står det i ”reklamen” med länk till din sida:
  Vad är värre än att ge en
  11-åring en 1500:- väska?

  Och jag tänkte 1500, och…
  En nolla betyder så mycket när den står sist.

 • haha vi såg på det programmet, och det är ju helt sjuukt!

 • Mischka

  LÄGG NER, ni kan inte sitta å driva om en 11 åring eller hennes mamma.. jag tror5 knappast MADONNA köper kläder från jc och kapphal till sina barn för att de ska lära sig ”värderingar”. ALLA ni som pratar å pratar, ni hade gjort exakt likadans om ni hade levt med de pengarna.. så låt tjejern va.. hon är med på tv idag, var modell igår, och imorgon är ngt som ingen utav er är.

 • Mischka

  det där med slaveri ingår även i HMs kläder.. samt NÄSTAN alla andra kedjebutiker. så prata inte om slaveri för även DU ”sponsrar” sådant. för fattiga länder är det lika mkt som att jobba som sjuksköterska här. sålänge man går runt på det!

  sluta jiddra nu å lev era liv bara:) KOM IGEN!
  vill du sponsra fattiga s gör det, klara inte på hur andra lever

 • Men det handlar ju inte om själva väskan i sig utan vad Chloé får för värderingar, hennes mamma står ju och säger att dem är mycket bättre än alla andra och att arbetslösa inte borde få synas eller höras! Vad kommer den flickan växa upp till med en sådan mamma?

 • Anna

  Men herregud! Vad tänker kvinnan med igentligen?
  Visst är det lite udda att ge sin 11-åring en 15 000 kr handväska, men att säga såna saker är ju ännu värre än att kasta bort några tusen för att dottern ska känna sig speciell. Om man nu vill att sina barn ska känna sig speciella och veta att man älskar de, så borde det inte behövas att man köpper en 15000kr handväska.
  Men tänk då också på vad för slags värderingar och perspektiv den lilla flickan kommer att ha när hon växer upp. Inte bara att tro att man kan köpa ett barns kärlek, utan också att man faktiskt kan bete sig på ett sådant sätt och bara slänga ur sig hemska kommentarer som de där.

 • Beror helt på!
  Jag kan tycka att det är lätt att falla in i ”borslämdscirkeln”!
  Men att ge sitt barn en sådan dyr väska kan ha att göra med att visa uppskattning.

 • ”Vad är värre än att ge en 15000:- väska till en 11-åring?”
  En grej som är värre än det är att folk verkar vara lite avundsjuka på henne 😛
  Föresten är det vell inget fel att ge dyra fina saker till sina barn om man kan, det beror ju på hur man uppfostrar dem och lär de gränser.