Välkommen våren + teckentävling!

Idag är det officiellt vår, i alla fall i södra delen av landet. Vilket vädermakterna firar med grådis, duggregn och storm.
Men även om den där gula bollen på som brukade synas på himlen… vad var det nu den kallades, losen, olsen… inte vill skina över oss är det skönt att ha papper på vilken årstid det är.
Den senaste tiden har vi här nere levt i laglöst ingenårstidsland. Vintern kom aldrig, det kan inte vara höst efter den 14 februari och vårvärmen hade inte kommit än.
Förvirrade har vi vandrat omkring i en gråzonig årsotid och inte vetat om vi skulle dansa runt granen eller midsommarstången, plocka svamp eller vitsippor. Nu känns det skönt att veta vilken årstid man ska klaga på: ”Vilket dåligt vårväder det är!” kan man klämma till med idag.

Annons

Både vår och fredag på samma gång – det måste firas med en tävling!

Jag har tipsat om den roliga boken Anslaget innan. Och nu har jag fått fyra ex från förlaget Lilleman&Smultron som du kan tävla om. Skriv en kommentar på högst tjugo ord om vilket ditt favoritvårtecken är. Det som alltid får vårkänslorna att spritta i kroppen på dig.
Senast på måndag klockan tolv vill jag ha ditt bidrag – lycka till!
Och ha en härlig helg – vilket väder du än har runt dig!

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Fia

  Mitt bästa vårtecken: Alla buskar och träd laddar för en grön explosion, det doftar nyckelpiga och det är plötsligt så lätt att le!

 • Det är så dags att komma indrällande nu, men jag gör det i alla fall.
  Mitt favoritvårtecken – det är inte lätt, det finns ju så många, men måste jag välja ett blir det (och det är nog påverkat av Dalby söderskog eller ravinen vid Krokek):

  Ett böljande vitsippshav under tak av späd lövgrönska minner om barndomens slokande vitsippsbuketter där varje blomma var ett magiskt konstverk.

  Något sånt. Vitsippor är fortfarande konstverk om man pussar dem på nosen och när de dyker upp vet man att våren är På Riktigt.

 • Bädda rent i sängen med lakan nyss torkade i vind som doftar solljus – somna och vakna av fågelkvitter i gryningen. . .

 • jag kastar vinterjackan
  drar på mig kappan
  kollar tulpaner
  som står här nu i långa rader
  kram biggan

 • Micke

  Snödroppar, fågelsång och porlande vatten från bäcken – det är vad jag kallar underbara vårtecken!

 • petra

  Efter det kalla trista vinterhalvåret,
  vill jag köra nedcabbat och njuta vinden i håret.
  När jag känner vårvindarna fläkta
  – då är vårkänslorna verkligen väckta!

 • eva

  Sommarljus och rabarbersaft!

  Mvh
  Eva

 • Oj, många har tävlat, ett ämne som tilltalar alla tror jag. För mig är det första kalvningen, och det är oavsett om det är snöstorm den dagen, när årets första kalv vinglar upp på sina ben sprätter det till i mitt vårlängtande hjärta.