Var är jag?

Eftersom jag inte kör brukar jag bli utsedd till kartläsare då och då. Och det är bara kul, för jag är faktiskt en bra kartläsare! Jag kan säga sväng höger, nästa vänster och så vidare tills vi hittar fram. Men fråga mig inte var jag är på riktigt, eller hur jag ska ta mig hem igen. För det har jag ingen aning om…

Annons

Mitt lokalsinne kan närmast liknas vid en blind höna vars enda chans att hitta ett korn är att råka snubbla över det av misstag. Jag kan gå vilse i en hiss. För att inte tala om i mina egna tankar. Och jag vet inte hur många skallgångskedjor som fick leta efter mig när vi hade orientering i skolan (hur sjutton ska man veta var man är i en skog när alla träd ser likadana ut?)
Problemet är nog brist på logiskt tänkande. Vissa har schackspelarhjärnor som kan tänka sjutusen steg framåt, planera och se den stoooora helheten. Jag har på sin höjd en fiamedknuffhjärna, som med nöd och näppe kan förutse vad som händer när jag tar nästa steg runt gathörnet.

Därför funderar jag på att önska mig årets julklapp: en gps. Som jag kan ta till när jag irrar omkring med huvudet fullt av virr. Nuförtiden är de ju lite mer avancerade än så här:

Fast jag vill ha en som hjälper mig in på den rätta vägen med lugn, snäll och vänlig röst. Inte lika lättretlig som i den här filmen.

Nu ska ge mig iväg hemåt – håll tummarna att jag hittar och ha en härlig helg!

 

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Ja attans vad snopen jag blev när jag hörde att glöggen redan var slut! Dom där småflaskorna är jättesöta. En sån skulle jag gärna ta emot.

  Förresten vilken cool liten fluga som springer runt på skärmen. Jag trodde faktiskt det var en egen blomfluga! haha.

  Trevlig helg. Du hittade väl hem??? *ler*

 • Vad ska man då med GPS till om man har dig? 🙂 Om du är besmittad med fler såna där virriga flugor så krävs det nog att jag håller både tummar och stortår för att du ska hitta hem 🙂 Lycka till och trevlig helg!

 • det var nog julafton nästan hela resan skulle jag vilja säga 🙂 allt är ju så billgit där 🙂

 • Själv är jag som en jordekorre som poppar upp ur tunnelbaneuppgångarna och hittar några kvarter runt om, men hur stan egentligen ser ut har jag ingen aning om. Så en GPS vore inte helt fel.

 • Ja du… följ inte flugan för då springer du bara i kringelikrokar. Själv är jag bra på att hitta… och hitta på 🙂

  Fast jag hittar inte på att jag hittar!

 • Det är väl inte så att du hette Kerstin när du var ung? Jo det var så att jag och Kerstin gick alltid bort oss i skogen och inte var det mitt fel. Alltid blev vi sista par i skolorienteringen, kom släpandes i mål precis innan lärarna skulle ut och gå skallgång.
  Jag tror inte Kerstin hittade hem efter skolan så jag brukade gå med henne för att se till att hon gick in i sin port när vi var där.
  Eller är du släkt med henne.. det är nog så det ligger till.
  Trevlig helg på dig och en kram får du av mig!

 • Ja en GPS är nog den stora julklappen i år!
  Vi har en och det är verkligen bra att ha!

  Ang mackorna så ska man också få äta något gott i bland! =)

  Kram Sus

 • Lokalsinne är det dåligt med här.Livrädd försökte jag hänga med gubben i skogen vid en fisketur,var rädd att irra bort mig,dessutom har jag björnnoja.Han med sina långa ben stegade raskt fram,jag med mina korta hade svårt att hålla hans takt.Min röst ekade mellan träden när jag förtvivlat ropade efter honom!Skrämde nog bort nallen med!
  Men vad du lurade mig!Banne mig,tänkte jag,ett sånt där kryp igen!

 • Ha, jag gillade flugan!!!
  Här pratas det också om gps till bilen, men jag vill ha en portabel, till cykelturer, inte för att jag har problem att hitta, (har nog schackhjärna själv, guben däremot är definitivt utrustad med ”fiamedknuffhjärna” han går vilse i sin egen lilla skog)
  Den portabla varianten är dyrare, och gps överhuvudtaget är ju lite smådyrt så det blir en till bilen…kan ju vara kul ändå.
  Ha det gott! Kram

 • Jag är också en bra kartläsare, men jag är dålig på höger och vänster. Istället kör jag med ”upp här” och ”ned där”. Det kan leda till en del missförstånd och sen tycker jag att föraren suger, som inte fattar vad jag menar…

 • Som gående har jag rätt bra lokalsinne men i bilen är jag helt värdelös så de skulle inte sitta helt fel med en gps i min bil heller ;D

 • Charlotte

  Linda: Jag hittade hem, och nu har jag hittat hit igen… utan gps.
  Annchen: Jag kanske kan hyra ut mig som mänsklig kratläsar-gps? Kan vara ett kul extraknäck, bara jag blir körd hem sen.
  Sladeertackan: Hihi, jag ser framför mig hur ploppar upp och kisar mot ljuset…
  Nina på Johangården: Visst är flugan kul! Föredrar dem i digital form, helt klart.
  Maggan: Jag tror i alla fall helt klart att jag och Kerstin är virriga själsfränder.
  Sus i dus: Helt klart!
  Bitte:Usch, jag vet hur det känns, förra hösten skulle jag plocka svamp med någrra vänner och blev helt lost i naturen (som borde variera sig mer för att bli lättare att hitta i).
  Märtagreta: Grattis till schackhjärnan! 🙂 Jag vill också ha en bärbar gps, ska önska mig en i julklapp.
  Evans: Haha, förstår att det kan bli förvirrat när du plötsligt hojtar upp, upp till föraren. Men jag fattar vad du menar…
  Sannaminaord: Jag kan ha bra gålokalsinne i vissa städer, speciellt New York där det är ett enkelt system med numrerade gator – ett föredöme!

 • Charlotte, jag undrar, är kratrar med på nån bestsellerlista, jag har aldrig läst någon. Är du långsynt och läser nån speciell krater på månen kanske?

  Sladdertackan, vilken bra beskrivning. Så känner jag mig också lite. Hittar bättre i Stockholm än Göteborg dock, så jag åker ju över jord här, men det är ändå svårt att sätta ihop de olika stadsdelarna och de ställen man hittar till, till en helhetsbild.

 • Charlotte

  Annchen: Haha, ja – den vänstra till höger om stora månsjön brukar jag bläddra i lite vid sängdags!