Var rädd om maten-vecka!

Klarar du en hel vecka utan att kasta mat? Idag börjar Var rädd om maten-veckan med utmaningen att slänga så lite mat som möjligt.

Jag ska försöka. Dagen har börjat bra med lunchlåda med rester hemifrån:

Annons

Överblivna fullkornsmakaroner fick sällskap av lite strimlad salami och ost som jag köpte till jobbfrukosten i förra veckan och sjöng på sista fräsch-versen.

Men precis när jag kände mig rätt duktig gjorde jag det här Hushållningstestet för att kolla om jag var en Slarver, Önsketänkare, Matbyråkrat, Långkokare eller Bondmora.
Jag var SÅ säker på att jag åtminstone skulle bli en Långkokare. Men jag fick bara 4 av 10 rätt och blev näst sämst, en Önsketänkare:
”Din hushållning präglas av önsketänkande. Du är lite som Bambi när du osäkert staplar fram med middagresterna till kylskåpet. Med stora, oskuldsfulla ögon ställer du in allt från köttfärs till gravad lax och hoppas på det bästa. Men det räcker inte att plasta in och spara, du måste också veta hur du kan använda resterna igen.”

Det värsta är att det stämmer ganska väl… jag hade ingen aning om hur man piggar upp vissen dill eller gamla bullar så de nästan blir som nya igen. Men nu vet jag och ska bli en bättre matmänniska – för det gör lika ont i samvetet varje gång jag öser ner något före detta ätbart i slasken.

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter