Världens blötaste blogg?

Blogg ohoj! Snart kommer ett skepp lastat med mig.
För några dagar sen fick jag frågan om jag ville följa med på Allas VIP-kryssning och blogga från båten i nästa vecka. Och det ville jag ju såklart.
Det ska bli jättekul att träffa alla Allas-kryssare och vara ute på böljan den blå. För att hitta inspiration tittade jag på Färjan 2 igår kväll. Kanske jag tar med mig en gitarr och river loss några gamla godingar som kryssningsvärden Per – fast med min sångröst tror väl folk det är mistluren som fått fnatt. Eller så kan jag blanda drinkar, hitta på ett eget uttryck som ”Alla klantigheter” och bli Färjan-Charlotte.

Annons

Det finns fortfarande några platser kvar om du vill följa med oss! Du kan anmäla dig genom att trycka på kryssningslänken i vänstermarginalen här på bloggen. 

Men än är jag på landbacken och har andra blöta saker att tänka på.
Närmare bestämt den här rårörda hallonsaften som jag köpte i helgen. Dyrt. Men det var riktig sommarlovshallonsaft, med mest bär, inte snabbköpssockersaft.
Hela vägen hem längtade jag efter att sitta i solen på balkongen och smutta på ett glas. Kom hem och dukade upp fikat. Eftersom flaskan var så fin ställde jag fram den på balkongbordet tillsammans med en flaska vatten, så sambon och jag kunde blanda vår saft själva. Trevligt, tyckte jag…
Redan efter första klunken vill jag resa mig upp och smurfsjunga: ”Saft, saft, hallonsaft, bättre saft har ingen haft!” Mmm. Vände mig till sambon för att få medhåll. Men hans mun såg helt förvriden och snörpsur ut. Som om han ville brista ut i: ”Saft, saft, hallonsaft, sämre saft har ingen haft!”
Sambon: Den är väldigt söt…
Jag: Tycker du? Jag tycker den är jättegod.
Sambon: Nä, det här gillade jag inte. Jag kan knappt dricka den.
Plötsligt ser jag i ögonvrån hur nivån i saftflaskan har sjunkit som en tegelsten i vaniljsås. Halva flaskan är redan tom… hmmm?
Jepp, sambon har hällt upp ren oblandad saft – och med mycket möda och stort besvär bälgat i sig hela glaset.
Jag vet inte om jag ska bli imponerad av hans envishet, eller orolig för hans smaklökar. Ett gott skratt åt hallonsaften from hell blev det i alla fall.
Skvätten som är kvar ska drickas med andakt, rejält utspädd.

Är du förresten duktigt på att duka? Då kan du visa en bild på ditt bästa bord och tävla om ett besök av Årets kock Viktor Westerlind. Gå in HÄR och läs mer om tävlingen som pågår till och med 1 juni.

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Cia

  Hahaha… En favorit låt som liten för övrigt. Hallon som är det bästa som finns. Själv har jag druckit Rasberry Fun light… Jag kan vara tvärsäker när jag säger att det inte alls kommer i närheten av din smakupplevelse. Möjligen sambons!

  Hmm synd att jag inte har något bord att duka just nu? Du har ingen sån tävling ? 😉 Vinn ett dukat bord! Och då vill jag helst ha bord OCH dukning. jasså inte det nä.. Ja ja…jag forsätter väll att drälla smulor i sängen då.

 • Haha,är fick sambon din sig en *stärkare* 😛 All oblandad saft må vara starkt att få ner hehe.Men vad trevligt!Klart du åker,kan bli kul!

 • haha så kan det gå alltså.

  sån saft vill jag ha! såg jättegod ut ju åh.

 • Charlotte

  Cia: Jag kan inte få ut låten ur huvudet nu – jag har hela hjärnan full med pipande smurfer.
  Bitte: Det var en riktig stänkare som sätter hår på bröstet.
  Lisa: Det var supergott! 🙂