Världens kassaste kassör

Ondska kan man råka ut för var som helst. Till exempel i matbutiken. Jag var och handlade i helgen, och då hände det här…

Jag står vid kassan och ska betala när kassören, en yngling i 20-årsåldern, håller upp en folkölsburk.
Kassören: ”Har du legitimation?”
Förbryllad tar jag fram körkortet.
Jag: ”Här, varsågod.”
Jag försöker ge honom körkortet, men då sprickar hans mun upp i ett brett flin.
Kassören: ”Hehe, jag bara skojade.”
Jag tror att jag log tillbaka, väldigt stelt, innan jag skyndade därifrån.

Annons

Är detta en ny trend? Att driva med medelålders kunder och kanske ge dem ärr i själen som kan leda till snabbköpsstress och folkölsfobi?

Å andra sidan ska jag inte kasta sten i glashus. Jag kan inte heller uppföra mig som folk i affärer. I fredags slog jag en kille blodig i kvartersbutiken.
Jag stod vid filmhyllan och skulle ställa tillbaka en dvd-film, när den halkade ur mina händer och flög genom luften. (Ironiskt nog var det ”Superhero movie” om flygande superhjältar.) Filmen flög genom luften och som i slow motion vände jag mig om och såg hur den närmade sig en kille.
Plastfodralet träffade honom i pannan och slog upp en rispa. En droppe blod tittade fram.
Vad är socialt korrekt att göra i ett sånt läge? Ska man ta av sin tröja och badda hans panna? Eller bjuda hem honom på en kopp te och ett plåster?
Hade jag varit singel hade jag nog gjort det – för mellan ursäkterna tänkte jag: ”Herregud, jag har knockat Russell Crowe!” Hans svenska lookalike i alla fall. Som hade ett betydligt mildare humör och tog emot mina ursäkter med ett tappert leende innan han försvann bakom brödhyllan. Och kanske tänkte att jag var världens kassaste kund… ?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • therese

  hej hittade in hit idag och jag ville bara säga att din blogg är helskön och jag lär titta in här fler gånger 🙂 ha en bra dag!

 • Haha, är du så våldsam av dig ? Du kassören han var nog så osäker på din ålder och sedan när han såg att du hade åldern inne så skämdes han säkert och då blev det hans försvar: Jag bara skojade 😉 Ta det som en komplimang! Hoppas att du har haft en fin helg!

 • Hahhah, trodde jag var den enda, som inte kunde gå in i en affär helt vanligt och bara köpa mjölk 🙂

 • Ånej, ondskan personifierad. Att du inte drämde folkisarna i nyllet på honom.

 • Lovisa

  Ibland försöker man skojja till det när man sitter i kassan, men en del förstår visst inte skämt!! Själv sitter jag i kassan, man ser oftast på personen om man kan skämta med denne il inte. Ibland kan man säga fel saker oxå! Försök ta det med en nypa salt!!!

 • Hej 😀 jättefin blogg 😉

  haha, jaa, det kan hända mycket i affärer 😉

 • Haha… det rör på sig i butikerna. Hehe… Ha det gott!

 • Det är ju också en merit, att ha knockat den svenska Russell Crowe, bra jobbat! 🙂

  Svar: Tack så mycket!

 • Haha najs! 😀

 • Hahaha du beskriver det hela väääldigt målande så jag skrattar gott åt det du delar med dig av. Stora kramar…

 • Cia

  Jaha det är så jag ska ragga! Fast han hadde nog inte fallit för Svergers rugguggla som kon raglande med DVD i handen.

 • Det var en fullträff minsann,han kanske hade dålig karma?Nåt han fick för 😉 Det där ja,har fått legga min 52-årige bror på ICA när han köper cigg!Han har än inte fixat sig ett leg.Jag får visa minsann,varje gång jag är på ICA.Konsum har ännu inte börjat med detta dravel,som grundar sig på att inte de unga ska känna sig kränkta.Men,hur kränkande är det inte för gammal då?Å de som inte har nåt leg?Finns dem som lämnat sina varor och gått vidare till en annan affär.

 • Åh jäklar så arg jag hade blivit och dessutom hade jag nog ifrågasatt om han var gammal nog att ta anställning.