Varning för hala typer med hatt…

Jag ska kontakta Guiness Rekordbok. Chansen är stor att jag har världsrekordet i omkullhalkning.
Det var bara ett par veckor sen jag drattade omkull på en vattenfläck här på jobbet. Och i fredags var det dags igen…

Annons

Jag skulle uträtta några ärenden på väg hem från jobbet och visste att det här kunde gå illa. Snö, hala stövlar och ett par osedvanligt fumliga fötter är en högriskkombination.
Därför tippetappetippade jag försiktigt över snötäckta trottoarer. Tog mig fram ett par millimeter i taget, med hastigheten av en nersövd snigel.

Till min stora förvåning klarade jag mig hela vägen hem. Nästan. Jag skulle bara in en vända i kvartersbutiken och handla.
Då hände det mitt i affären.
Plötsligt for mitt ena ben iväg helt okontrollerat. Jag tappade balansen och famlade med armarna efter något att hålla i. Jag fick tag i något mjukt och klamrade mig fast.
”Iiiii!” pep damen vars rygg jag hängde på som en oväntad mjölsäck.
Vi dansade runt vid frukt- och grönsaksdisken några sekunder innan jag hittade fäste med båda fötterna.
”Ursäkta, jag halkade…”, försökte jag förklara. Så hon inte trodde jag var någon galning som kastade mig över första bästa kund och krävde ryggskjuts bort till frysdisken.
Jag tittade ner på golvet för att få stöd för min halkförklaring. Och där låg en mosad champinjon som måste fallit ner från grönsakshyllan.
Ödets ironi. Man kan ta sig hem på ishala gator utan att ramla. För att sen halka på en svamp…
Det borde kunna bli ett ordspråk av det. ”Liten svamp välter ofta stor kund.” ”Sälj inte broddarna innan champinjonen är bortburen.” Eller nåt…

Nu ska jag snart ta mig hem – och hålla utkik efter halkfaror både på gator och butiksgolv. Vem vet vad jag kan glida iväg på nästa gång – en räkmacka eller varför inte en bit broccoli?
På tal om broccoli – om du eller någon i familjen inte gillar broccoli, titta på den här filmen. Lille Mocha kan övertyga den värsta broccolihataren att det är godast i världen…

Det saliga uttrycket påminner om mig när jag får en chokladkaka mellan tassarna. Vilken mat får dig att se ut som en himmelskt belåten hamster?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Tja… broccolli får mig att se ut som en himmelskt belåten hamster. Jag älskar broccolli… och så är det nyttigt för mig som brutit armen. Fast om det skyddar mot att halka i affären vet jag då inte.

  Kanske ska man ha broddarna på i affären också. Jag brukar ta av den när jag går in där.

 • Den va söt! Jag ser antagligen lika salig och nöjd ut när jag äter choklad. Kladdkaka hör till mina absoluta favoriter, den kan man smyg äta hela dagen utan att få nog. Mums!!

 • Cia

  Hmmm låter som J som slutade hos oss för några månader sedan, hon kunde ramla utan att det fanns något att ramla på. Hon jobbar nu med lyxiga kontorsstolar och lyckades tydligen välta en med sig själv i första veckan 🙂

 • Nå, lika söt som den där lille krabaten blir jag ju inte, men faktum är att jag älskar broccoli! 😉 Men för all del, ge mig en tallrik av mammas kålpudding så kan jag nog också veva igång med benen & tugga frenetiskt! 😉

 • åj åj, jag hasar fram försiktigt, du kanske ska prata med din skomakare, eller träna fallteknik på nån judoklubb.

 • Tack för ännu en rolig berättelse som får mig att skratta högt för mig själv. Och tack för filmen med lilla söta Mocha! Gud vilken sötnos. Och så liten!!

  Ta det nu försiktigt Charlotte, både på golv och gator! Minns du förresten när din blomkruka åkte ner? Har du hittat nåt finurligt sätt att ha fönstret öppet? (Fast nu vill man ju förstås bara ha stängt, i denna kyla.)

 • Vad sööt den var!! Måste berätta min tös kom på dagis en dag (hon vill nog inte att jag ska berätta det). Då hon sprang mot fröken och ropade vet ni vad?? Jag har slutat äta brocoli,haha. Fröken trodde att hon skulle säga nappen….men så var inte fallet.
  Jag vill nämna att jag har skickat min adress nu från förra tävlingen.

  Ha en underbar dag!!

  Kram Nettan i Hälsingland.

 • Charlotte

  Nina: Broddar, ja… det borde jag önska mig i julklapp. Och vilken tur att du älskar broccoli, som väl är en av de nyttigaste grönsakerna som finns.
  Clarice: Då är vi två som ser ut som saliga hamstrar med choklad mellan tassarna.
  Cia: Haha, skönt att höra att det finns fler såna som jag… vi kanske kan gå ihop i någon sorts stödförening. Stöd behöver vi ju verkligen, för att inte falla omkull.
  Ninnibeth: Mmmm. kålpudding. Det får mina tår att börja vifta lite också!
  Hanneles paradis: Tack för tipsen, men falla är jag redan rätt bra på, det är hållamigupprättteknik jag behöver öva…
  Birgitta: Kul att du gillade det, och tack för omtanken. Och visst minns jag blomkrukan, så snart det blir vår kommer den säkert att trilla omkull igen…
  Nettan: Haha, vad sött. Hade varit kul att se folks reaktioner om man som vuxen stolt rusat in och berätta att man slutat äta äpplen eller något annat nyttigt.

 • Men vad puttinutti den var *L* Salig är jag,som du,när jag har choklad i min hand!Då njuter jag och ser säkert sådär himla nöjd ut 😉 En svamp,nämen oj,ska man va rädd för hala svampar nu oxå.Det räcker med ishalkan ute nu…*springer och letar knäskydden*