Vatten+Polis=2008?

Vissa morgnar… aaargh! 
Imorse lyckades jag förvandla både vardagsrummet och köket till inomhuspooler. Jag vacklade upp ur sängen, ställde ifrån mig vattenflaskan jag haft på nattduksbordet på matbordet i vardagsrummet. Flaskan välte. Såklart. Hälften hann rinna ut på parketten. Snabb räddningsaktion med handduk som jag ställde mig på och hasade runt med över golvet (räknas det som motion?).
Sedan ställde jag vattenflaskan på diskbänken i köket. Då glider en ugnsplåt, som stod lutad mot väggen, ner och knockar omkull flaskan så att resten av vattnet fontänar ut över köksgolvet. Räddningsaktion nummer två, ny handduk (jag måste ha bränt en del kalorier i morse).
Jag förbannar det faktum att vatten måste vara så sabla blött  – och tänker på hur många liter jag pimplat i mig den senaste tiden. Sedan jag blev ovän med min mage har mineralvattenflaskan blivit min bästa vän, jag är som en kamel som inte går någonstans utan min kluckande puckel under armen.
 
Fem minuter kvar innan jag måste iväg för att hinna med bussen. Jag sjunker ner i soffan och slår ett hastigt öga på nyheterna. Det första jag ser är en stor polisbricka i närbild, och någon som pratar om att poliserna ska bli synligare 2008.
Vilket får mig att tänka på när polisen kom hem till oss för några dagar sen. Det ringde på dörren, min sambo öppnade och ropade åt mig att komma. Jag gick ut i hallen och såg en jättepolis i uniform fylla hela vår dörröppning. Som en ren reflex kände jag mig skyldig till lite allt möjligt. Bland annat tänkte jag oroligt:
*  ”Har jag kört for fort?” (Det hade jag inte, för jag har ingen bil.)
* ”Tänk om han tror att vi har ett lik i den svarta sopsäcken här i hallen?” (Det hade vi inte.)
Men polisen ville bara veta om vi sett något misstänkt i samband med en stöld i närheten. (Det hade vi inte, fast jag fick bita mig i läppen för att inte börja hitta på någon misstänkt observation när han såg med besvikna polisögon på mig.)
Dagen därpå träffade jag en väninna, vars man är polis, på stan. När hon skulle möta honom ”på polishuset”, råkade jag släpa iväg henne genom halva stan åt fel håll till fel polishus.

Annons

På väg till jobbet sitter jag på bussen och bläddrar i gratistidningarna. Och får se första sidan på en av dem:

Polis och en pool med vatten. Hmm, vad är det här?
Jag har hört att de första veckorna på ett nytt år visar hur resten av året kommer att bli. Kommmer mitt 2008 att präglas av poliser och vatten? Hur då? Kommer jag att åka fast för någon sorts vattenbrott – fortsimning eller vågspel i våtdräkt? Eller kommer jag att skriva en bestsellerroman om poliser som jagar skurkar med vattenskoter? Det kan bli ett spännande år!
Hur har era år börjat – har ni sett några tecken att tyda?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • nej nej polisen kommer att bygga en swimmingpool åt dig, så måste det vara…

 • Moohahahahahaaa… Jag skrattade när jag läste detta inlägg, snacka om illa start på en morgon med allt vatten! Och det där om poliserna! Hehehe, det var kul!

  Ang gåtan så var den verkligen svår! Att det var kroppen var ju självklart när man fick svaret! Hehehe ;o)

  /Sus i dus

 • haha, stackare bli jagad av polis hela året, då hade jag dött om inte annat. jag är nog lite som du, känner mig skyldig för allt möjligt, ja sitt knölarna ja, jag har nu gått där i snart 3 månader, och det gör lika ont som 1a dagen, så jag lär aldrig vänja mig, ha det gott kram biggan

 • Hahahah!! Stackars dig! Och joodå, det MÅSTE räknas som motion – så du får försöka se det från den ljusa sidan; ditt nyårslöfte har du hållit galant hittills!
  *s*
  Vad gäller poliser och vatten som ett tecken på året som inletts: Kanske du kommer att bygga en pool? Ibland måste man ha bygglov/marklov… så du måste komma ihåg det med bygglov i så fall – annars kanske po(o)lisen kommer och tar dig!
  *S*
  Och tjohooo att jag vann!
  Tack, tack!

 • åh tack så hemskt mycket… 🙂 hur e allt med dig..

 • Jo, det ser ut som det kommer att bli en svart president istället, men det är ju ett genombrott det med och han verkar ju iaf bättre än bush – fast vem är inte det?
  jag hoppas dock att en kvinna en dag kommer få chansen =)

 • Haha nej! Hur har jag kunnat missa det? Oh vilken trevlig överraskning såhär en regning tisdag! Var skickar jag adressuppgifter? (:

 • Ps. Såg adressen nu. Mailar snarast!

 • Å nej, jag vägrar!!! Jag har ju startat året med en dunderförkylning! Inga tecken ska läsas här inte!!! Sånt gör jag åt andra istället och så väntar jag bara in året och ser vad som dyker upp. Jag har ju redan bestämt mig för att skriva på min bok. Kan också tänka mig lite flera kurser inom mitt gebit, (data, dans, medialitet) plocka mera svamp, gå många mil, fortsätta min ”viktresa” neråt. Men inga löften, bara en god fortsättning. OM jag skulle tolka året efter den första tiden så blir det som följer; urfattig och apförkyld… nehej du, men jag skulle tycka det vore väldigt kul om du skrev en polisroman i vattenmiljö! Heja!
  Och vilken tur att jag gissade rätt på din nyårsgåta! Det kan ju betyda att jag är skärpt och har tur år 2008!

 • Hur länge är det god sed i stället för ful etikett att önska God fortsättning efter jul? Jag gör det i allfall! :O)

  Mitt nya år började med en hel drös av löften och snart har jag averkat vart enda ett vad gäller att bryta dem.. En släng av vinterkräksjuka har jag även hunnit med. Det enda tecknet jag har att tyda är det faktum att jag börjat glömma saker.. Vad det exact är jag glömt har jag glömt.. Bör nog ta det som ett tecken att införskaffa lite Ginko Biloba som ska vara bra för minnet, eller kanske rent av ta bättre hand om min hälsa och ge sjutton i att stressa!

  Kanske polisen stod där och snackade om stöld, när de egentligen ville utröna hurvida du höll på med svartbygge, grannarna kanske skvallrat om dina planer på att anlägga inte bara en, men två pooler i hemmet! Simma lugnt! :O)
  /
  Bettan

 • Åh, det visste jag faktiskt inte. Tack för tipset 😉 Haha, det ska jag ha i tankarna framöver! 🙂

 • Tänkte förövrigt tala om att jag själv välte ut ett saftglas vid datorn idag. rann runt hela skärmen och jag fick panik. Dags att köpa en ny dator snart tror jag, haha, och inga fler glas vid datorn i framtiden!

 • Eva

  Vatten och poliser!Det var en rolig läsning.Att man kan råka ut för så mycket är ju inte dåligt.Vatten det är ju livets dryck och så är det så gott.Jag tror att 2008 blir ett bra år både för dig och mig.Hoppas det i alla fall.

 • Tack för kommentaren om bilderna. Kanske ska snacka med Beck. Nej, dumt skämt.

  Mitt år har börjat med en praktförkylning, så det var ju inte så uppmuntrande förstås.

  Ha det gott

  Ps Bra gåta Ds

 • Jag tycker att jag har haft lite tur: har vunnit en bok här, fått ett tillsvidarejobb och glada leenden. Tror det här blir ett toppenår och hoppas så också. Tror du får ett bra år, kanske med många bad på exotiska orter…eller så?

  🙂

 • Undrar om mitt år kommer att präglas av massa tjat om förlovningar och ännu mer tjat om körkort.
  Isåfall har jag mycket att se fram mot.
  Haha

 • Med tanke på hur min första vecka artade sig vill jag inte höra något om att året blir som det startar, det bäddar ju för ett fruktansvärt år. 🙁
  Nejnej, men fr.o.m. torsdag tror jag att jag kan starta år 2008.

 • Anonym

  Årets start har varit seg uppförsbacke som snabbt vände om och blev en rutschkana ner i alla skvalpiga tankar om hur jag borde leva detta år. Tänk så man kan piska sig själv när man läser alla tidningars menyer för att gå ner i vikt. Åhh så stressad jag kan känna mig av alla borden…
  Alla måsten ska vi inte tala om, jag ska snart stapla ut med hunden och försöka öka på promenadlängden en bit. Har dragit fram min motionscykel för att jag ska äntra den senare ikväll, usch blir trött bara av att tänka på det hela. Får kanske ge mig själv en macka till tröst.. ha ha nej då så illa är det inte.

 • Charlotte

  Lisa: Ja, för att… de är snälla poliser?
  Sus i dus: Som tur är startade denna morgonen bättre, inget utspillt – än så länge.
  Anonym: Man får se det positivt, om polisen jagar mig hela året håller jag i alla fall nyårslöftet om att motionera mer!
  Storsan: Chansen att jag ska få bygglov för en pool i ett hyreshus på tredje våningen känns rätt liten, så isåfall får det nog bli ett svartbygge med risk för polishaffning.
  Märtagreta: Alla tecken behöver ju inte vara tecken – jag tror du kommer att få ett kanonår!
  Bettan: Jag har varit glömsk så länge att jag inte minns vad det har varit ett tecken på…
  Sanna: Det är lite living on the edge att dricka vid datorn, sitter själv här och balanserar en kaffekopp vid tangentbordet.
  Eva: Det tror jag också, önskar dig ett riktigt bra 2008!
  Eivor: Om du ska tyda praktförkylning som ett tecken, så välj att fokusera på praktdelen – att du får ett praktfullt år!
  Madonnan: Önskar dig ett jätteturligt 2008!
  Nathalie: Du kanske kommer att förlova dig i en bil – tecken kan vara svåra att tolka.
  Petra: Det är varje kvinnas rätt att själv bestämma när hennes år börjar, tycker jag!
  Anonym: Tänk om man kunde byta ut alla nyttiga måsten och borden till nyttiga villgöror och längtningar. Då hade det varit lättare att ta itu med dem.

 • Hehe. Det är så typiskt sånt där. 😛

  Usch då. Bra tips där! Kanske man borde testa. Jag trodde också de har ”gått i ide” såhär vintertid, men nej, tydligen inte. Nu har vi i alla fall lyckats ha ihjäl ett bra antal… Har en låskille här och han har dörren öppen så förhoppningsvis så dör alla flugor. Det börjar bli riktigt kallt här inne. *brr*

 • Mitt år har börjat hur bra som helst: Jag vann en parfym :), jag har kommit in på utbildningarna jag vill gå, jag har pratat med den nyinflyttade kvinnan (jag bor i en liten by med 50 hus) och hon verkar vara mycket lik mig! Hon ska till och med börja träna thaiboxning med mig.
  Jag hoppas att mitt första intryck av henne fortsätter, jag behöver någon bra vän att gå ut och gå med.

 • Cia

  Herre gud! Säg att det inte är sant och att du hittat på dessa fantastiska FAKA om hur man ska tyda året sopm kommer, För om det är så så kommer jag att ha tidsbrist konstant och i det närmaste slita ihäl mig för att mitt företag ska lyfta (Det positiva är att i så fall kommer jag att bli rik enligt de tecken jag fått).

  Angående poliser så vet jag ungefär hur du upplevde det. För nägra…ehhh många år sedan bode jag i ett hyreshus där en kvinna ofta skrek. Det gick dock inte att säga riktigt vartifrån det kom. Så klart kom polisen då någon bekymrad granne ringt. (Till historien hör att jag var hemma och var sjuk, rödögd och totalt täckt av blåmärken) Polismanen ringer på dörren och jag drar på mig en skrynklig jeansskjorta och öppnar försiktigt. Exet skriker innifrån lägenheten ”Vem är det?” Jag ser hur polismannen granskar mig och är övertygad om att det varit jag som skrikit, tankarna snurrar på hur jag ska förklara mitt misserabla tillstånd… Just då skriker kvinnan igen. Hemst men sant jag blev glad trots att hon nog led helvetes kval eller nåt… för polismannen lät mig motvilligt stänga dörren…

 • Hej, ja, plattan verkar bra!

 • Tack så mycket för din fina kommentar!

 • OJOJ,du stänker ner någon när du har bråttom till jobbet!Splasch,kappan lerig,böter och kemtvätt 😉