Vem hatar en orakad armhåla?

Ett 40-tal kvinnor visade upp sina orakade och rakade armhålor igår på Möllevångstorget i Malmö – i kampanjen ”Ta håret tillbaka!”.
Bakgrunden är att 32-åriga Lina Ehrin fångades på bild när hon i glädjeyra höjde armen på Melodifestivalen i lördags. Och blottade en hårig armhåla.
Den orakade hålan växte till en hatorkan på nätet.
Lina själv verkar vara en osedvanligt cool tjej som inte bryr sig. Men jag ryser av skräckblandad ilska när jag läser kommentarer om att ”hon måste vara efterbliven”, ”förtjänar att mobbas” och är ”äcklig”. För en liten tuss hår.
Lika hårresande hemskt är det att få reda på att andra tjejer som lagt ut bilder på orakade armhålor utsatts för dödshot och blir kallade horor.

Annons

Vad. Är. Det. Med. Folk?
Jag hatar också hår. När jag hittar ett hårstrå i maten. Men så länge stråna sitter fast på någon bryr jag mig inte ett skvatt om vem som har eller inte har hår var.
Människor som hatar kvinnor med hår på ”fel” ställen har problem inuti stället där det växer huvudhår.

Jag gjorde förresten en egen liten stödaktion för hårig valfrihet igår. Omedvetet. Men ändå.
Jag var på gymmet (så fick jag det sagt också) och satt i en styrketräningsapparat där man drar en stång upp och ner med armarna. När armarna var i uppåtläge såg jag plötsligt i spegeln framför mig att det tittade ut små tuvor ur linnets armhål.
Kanske jag hade tur att ingen hårhatare upptäckte det och kastade tunga hantlar på mig…?
I alla fall, jag ska sluta säga att jag ”kanske slarvar lite ibland” med att raka mig under armarna på vintern. Jag gitter ofta inte och så är det bra med det.
Kan alla sluta trassla in sig i andra kvinnors hår tack – låt oss vara kalhygge eller djungel precis som vi vill!

Trevlig helg!

Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
  • Folk är inte kloka när det gäller att döma andra för de mest märkliga saker. Håller med dig – vad är det med folk???

  • Tess

    Bra skrivet! Helt sjukt att folk blir så arga över sådant! Jag tycker också det är sjukt att rakning här och där blivit ett tvång för kvinnor. Vill man raka sig – helt ok! Vill man inte så ska det också vara helt ok. Jag rakar någon gång ibland. Jag känner mig mycket friare sedan jag släppt på det där tvånget att raka hela tiden 🙂