Vem vill ha ringen han gav mig?

Jag läste om den nya sajten Exboyfriendjewelry – där tjejer säljer smycken de fått av före detta Den enda rätte som förvandlats till Ännu en felbock.
Det är fascinerande och hjärtskärande att läsa annonserna. Många av kvinnorna är besvikna och fram för allt förbannade!
Till exempel den här kvinnan som säljer en guldring med diamanter:

”Han krossade mitt hjärta, men jag behöll ringen!
Oh jag älskar dig baby, jag vill gifta mig med dig och ta hand om dig… nämnde jag förresten att jag är otrogen med din väninna? Inget vidare lyckligt sagoslut, eller hur? Han är en stor idiot och nu ska jag åtminstone tjäna lite pengar som plåster på såren.”

Annons

På sidan finns det också en kategori med andra sorters presenter från ex: ”Gåvor som borde varit smycken”. Där trodde jag att jag skulle känna mig mer hemma – mina föredettingar har aldrig gett mig något med en enda diamantskärva på. Men där var det också bara tjusiga presenter, som Gucci-väskor.

Är det bara jag som sitter med en och annan gräslig exgåva? Om inte borde jag kanske starta en egen sajt: Exkillarsdummagåvor. Där kunde jag till exempel sälja:

Lp-skivan ”Chess” som jag och tjejen jag delade lägenhet med fick av min pojkvän när han kom till vår gemensamma 25-årsfest. Hur kul var det att få dela sin pojkväns present med en kompis? Okej, det var ett dubbelalbum, men ändå…

Det röda durkslaget i plast som en väninna fick av sin kille. När han räckte fram durkslaget trodde hon först att det var en bukett röda rosor. Men varför ge något så onödigt och romantiskt när man kan ge bort en hushållspryl med förklaringen: ”Du sade ju att du behövde ett nytt…”

Det är tanken som räknas, heter det, men då menar man väl omtanken? Inte tanken: ”Hur kan jag komma så enkelt, snabbt och billigt undan som möjligt?” 

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Eva

  Påminner mig om exmaken, som inte hade så mycket koll på det där med uppvaktning. Innan vi gifte oss så tipsade jag om det där med ”morgongåva”… När dagen kom halade han fram en – chokladask (!) som legat under sängen, av ett lite billigare märke. Gissa om jag blev besviken. Jag hade ju hoppats på något litet smycke. Men, som sagt var… idag är han också ett ex…

 • Cia

  jag tyckte durkslaget var bra…Han hade ju lyssnat… Det är värt en massa kred!

 • Fia

  Jag har hört talas om oromantiska presenter, men ett durkslag tar nog priset:)

 • Jag vet en kille som gav en topplockspackning till bilen i julklapp till sin flickvän. När hon blev besviken såg han ut som ett fån: ”Du behöver ju en ny” Kramar…

 • Finns nog många med en massa gåvor i sitt hem. Jag har ringarna kvar efter äktenskapet. De skall min dotter få hade jag tänkt. Min fd mans ringar skall min andra dotter få. det har vi redan bestämt oss för. Det är väl i stort sett det enda som vi är eniga om.. Må så gott och ha en trevlig helg!

 • Ringen är fin! Ha en trevlig Pingst.

 • Birgitta

  Jag har kvar förlovningsringen från mitt ex. Den ligger i en skål med örhängen, och jag brukar tänka ”vad ska jag med den till” men klarar inte att göra mig av med den. Den står ändå för ett fint minne.

  Kommer att tänka på en annan sak, när jag läste om din Chess-skiva Charlotte. På min 25-årsdag fick jag en LP-skiva med Lena Philipsson av min dåvarande sambos kompis Ulf. Philipsson var och signerade skivor i närheten och Ulf tyckte det var en ypperlig idé att förära mig ett signerat ex. (Helt uppenbart hade han heller inte något emot att få möta den bland killar så uppskattade Lena.) På skivan står: ”Ha den äran, Birgitta! Lena Philipsson”. Det var ju snällt av henne, även om Lena Ph inte var någon favorit för mig på något sätt. Men visst var det en rolig födelsedagspresent att få!

 • Charlotte

  Eva: Även om choklad är gott är det inte mycket att spara som ett fint minne…
  Cia: Visserligen är det bra med killar som lyssnar, men varför är de oftast mindre lyhörda när kvinnor säger att de skulle vilja ha en fotmassage eller bli bjuden på middag, än när de pratar om tråkiga hushållsprylar…
  Fia: Det måste ligga högt på listan i alla fall…
  Gisan: Haha, den var inte heller särskilt romantisk. Om de kunde fatta att vi inte vill ha praktiska saker…
  Jeanette: Vad fint att åtminstone kunna enas om att ringarna ska gå vidare till barnen, det låter väl jättebra. Trevlig helg på dig också!
  Syren: tack, hoppas du också får en härlig pingst!
  Birgitta: Jag tror man ska göra sig av med minnen bara när de känns dåliga. Och en signerad Lena Ph-platta bara till mig hade jag hellre fått än en halv Chess-skiva.

 • Durkslag!? Förstår att det förhållandet inte höll! Själv hade jag länge kvar min förlovningsring från ett tidigare förhållande, men sen sålde jag den och köpte en present till min son (tillika sonen till exet) för pengarna. Då kom den ju på sätt och vis till användning… 😉

 • Durkslag?!Men jiiisus,det köper man väl när man helghandlar tillsammans!En bra site,men mina ringar har jag behållit,de kom till användning en andra gång.Med samma man ;)Efter 10 år.Övriga presenter har jag förträngt,det är bara dylika från honom med stort H som räknas…

 • Charlotte

  ebba: Durkslag är inte en kvinnas bästa vän…
  Bitte: Det kan man tycka… Vad härligt att kärleken, till skillnaden från blixten, kan slå ner på samma ställe två gånger! 🙂