Vilken är din bästa bit?

Nu märks det att julen närmar sig – det dyker upp chokladaskar här och var på redaktionen. Det är en ständig brottningsmatch med självdisciplinen, och samvetsfrågor som: Hur många gånger kan jag gå ut i pentryt och ta en bit till utan att skämmas…

Annons

Än så länge har jag inte grävt i någon Aladdinask, men chansen brukar alltid komma någon gång under julhelgen. För de som inte gett upp hoppet om att kunna räkna alla decemberkalorier så har Viktklubb.se kollat vilka som är askens smalaste bitar:
1. Trillingnöt
2. Ägglikör
3. Trofénougat
4. Likörtryffel

Och de mest populära bitarna är:
1. Gräddnougat
2. Trillingnöt
3. Pärlnougat
4. Höstnougat
5. Körsbär i likör
Den här listan ger mig huvudbry – hur kan Körsbär i likör ligga på femte poppisplats när de alltid blir sist kvar i kartongen?
Kanske lösningen på mysteriet är att folk gör som en kollega här på Allas – igår tog hon frivlligt en körsbärslikörbit som första val. Bet av toppen, huttade likören och körsbäret och kastade sen chokladskalet i papperskorgen. (Det kallar jag kreativt pralintänkande utanför boxen!) Andra kanske också gör så, men sätter tillbaka chokladskalet i asken. Ett sätt att både äta pralinen, och ha den kvar…

Själv är jag en marsipanmänniska – visst fanns det en chokladbit med marsipan i Aladdinasken förr? Vad hände med den tro?

 

 

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Mmm… jag är också en marsipanmänniska inser jag nu! Jag försöker hoppa chokladen helt, men kan offra mig på nougaten i alla former. Praliner med sprit i är alltid gott också, nästan. I år ska jag göra Mozartkulor, med marsipan, dränkt i rom och med pistagenötter i, i mitten får jag även min nougat. Aladinaskarna är inte vad de var, inte heller Twistpåsar… var är världen på väg???
  Önskar dig en god marsipanjul!

 • Körsbär i likör är bäst! Min favorit.

 • Mina favoriter är trillingnöten, gräddnougaten och de flesta andra nougater, men jag måste oftast dela med andra ju.

  Marsipan är inte så gott, enda gången jag var tvungen o ha marsipan på något jag gillar var studenttårtorna, men det var rätt så gott ändå.

 • Groko

  Gräddnougat är ju bäst! Vi brukade ha en sådan lek i vår familj när jag var barn där vi alla fem först lottade om vem som skulle börja och sedan gick asken runt, – först övre lagret, sedan det undre. Gräddnougaten gick alltid först!

 • Birgitta

  Slänga det mörka chokladskalet???!!!

  Jag förstår inte.
  Jag finner inte ord.

  Körsbärslikören i mörkt chokladskal är ju den godaste av dem alla! Så perfekt smakbrytning mellan likörens söta styrka och den mörka chokladens enkla, något bittra smak!

  Gräddnougat och liknande växer ju i munnen så man mår illa! Usch.

  Men jag vet att jag tillhör en minoritet.

  En f.d. arbetskamrat sparade en jul alla överblivna praliner i sin chokladask och gav mig i en plastpåse, eftersom hon visste att jag älskade dem. Det var typ alla mörka och definitivt de med någon likör eller liknande i. ”Jag hade slängt dem annars”, var hennes obegripliga kommentar. Blev glad för hennes omtanke.

  Tröstar mig med att riktiga chokladkännare föredrar mörk choklad framför ljus, och att den mörka dessutom är nyttigare.

 • Eva

  Jag gillar marsipan det är min favorit

 • Trillingnöt gillade jag som liten, men var över ett år sedan nu jag käkade ur en sådan där ask,. måste uppdatera minnet! Ihelgen hemma hos föräldrarna kanske, hoppas!

  Godkänner inte det förslaget, disk är inte heller något för mig.. Och jag diskar hellre min egen disk..

  Nu ska jag fortsätta med rimmen!

 • Jag gillar trillingnöten bäst! =) sedan blir det nog gräddnougaten!

  Ja dessa askar blir man less på till leda!
  /Sus

 • Eva

  Ha ha, vilken tur att jag gillar just trillingnöten då, som har minst kalorier!
  Vi har också en massa choklad på jobbet. Och jag har ingen karaktär alls. Smyger ut i köket med jämna mellanrum och snor till mig en bit…

 • *Skäms*…jag slukar allt 😛

 • Gillar nog trillingnöt bäst men på senare år har jag hör och häpna även kastat mig över *tadaaa* körsbärslikören!! 😀

 • Körsbär i likör är min absoluta favorit och det är den enda jag pillar fram i undre lagret innan det över är tomt. Kram

 • Men nåååå, nougaterna som är godast. Attans 😛

 • Jag gillar varken Aladdin eller Paradis, de är ganska så tråkiga…
  🙂

 • haha. det där med körsbär i likör och femteplatsen känns som du sa helt galet. som pricken över i fick jag en HEL ask med bara sådana av min mor i förra veckan…

 • Hmmmm – jag har ingen favorit utan överlåter chokladätandet till maken 😀

 • nä mamma hugger körsbäret direkt asken öppnas, jag avskyr all nougat och äter RomRussin biten först.

 • maja M

  Lätt val:trillingnöten är bäst så klart.