Vilken groda – Sverige vinner festivalen!

Även om jag inte är så förtjust i musikstilen popera sitter jag i soffan ikväll och hejar på Malena.
Men skulle La Voix slinka ner i röstdiket kan vi trösta oss med att vi redan vunnit en europeisk musikfestival – helt överlägset!
I söndags krossade Sverige allt motstånd i The European Bombina Song Contest 2009! Och precis som 2007 var det de skånska klockgrodorna från Mölle som kvackade hem segern.
Du kan lyssna på deras bidrag med startnummer 2 och 7 HÄR.

Annons

På tal om djur. Igår kväll fick jag oväntat besök i vardagsrummet av ett mystiskt odjur. Som såg ut något i den här stilen:

En svart flygande jätteluddgrej – storlek golfboll. Som en korsning mellan en spyfluga och en humla, med en orange rand och något som liknade en gadd längst ner.
Det var andra kvällen i rad den kom insusande genom balkongdörren. Och andra kvällen i rad jag utförde ett dansnummer som måste roat mina grannar. Jag smyger fram och tillbaka, viftar med gardiner, far bakåt och fäktar med armarna, är på väg att springa ut i trappan och be att få flytta in till grannen, och så vidare. Till slut fick jag ut den flygande luddgolfbollen genom en fönsterspringa.
Nu är frågorna – kommer den tillbaka ikväll? Är den farlig? Måste jag i så fall leva i en hermetiskt tillsluten lägenhet hela sommaren? Eller flytta?
Någon biologiskt bevandrad människa som kan hjälpa mig – vad är det som surrar i mitt hus?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Ingen aning – men jag är nyfiken på vad det är!

 • Någon sorts humla… kanske. Tror inte att du behöver vara rädd, den är nog räddare för dig än du kan tro.

 • Vill inte skrämma dig Charlotte, men har du sett ”Mothman”…? Usch nej nu var jag elak. Förlåt! Och det är absolut ingen humla i den filmen, utan en (ett?) slags mal. Denna film är så märklig och otäck, men samtidigt sevärd. Mycket pga Richard Gere förstås, men jag gillar hela stämningen i filmen, de bisarra människorna och händelserna. Men kuslig, det är den. För övrigt tycker jag det uppstått såna konstig flygfän och insekter de senaste åren. Som man aldrig såg förut i Sverige. Var KOMMER dom ifrån??? Är det växthuseffekten??

 • Cia

  Hmmm formateringen har knasat sig.. men dansen har jag sett förr http://www.mysecretwindow.se/2008/08/08/min-riddare/

  😉 Olika odjur dock

 • OJ,ja undra vad det är för en liten rackare?En mutrerad humla?