Vilken hemmafru då?

200135030-001

Sju av tio svenska kvinnor vill bli försörjda och vara hemmafruar, visar en ny enkät. Jag undrar om de som svarat tänkt igenom frågan ordentligt.
Vilket av de här hemmafruliven är det de drömmer om?

Annons

100706930

Livet som lyxhemmafru. Innebär att man är någon rikings fru och bor i ett tjusigt hem som andra sköter. Sysslorna består mest av att shoppa, luncha, planera fester, fnittra, bära små hundar och spegla sig.
Jag erkänner – det händer att jag fantiserar om att bli en sån här. Speciellt regniga måndagskvällar på väg hem med tunga matkassar i händerna. Men jag hade aldrig klarat kraven: att vara tvungen att piffa och botoxa sig hela tiden. Jag hade hellre legat på soffan, mumsat praliner och läst böcker – och vips blivit utbytt mot något slätare, smalare och blondare.

104477632

Livet som vardags-hemmafru. Innebär att man är någon orikings fru och bor i ett vanligt hem som man själv får sköta. Sysslorna består av att diska, tvätta, handla, ta hand om barn, laga mat, bädda, stryka… och typ tusen saker till. De flesta tråkiga.
Det händer att jag drömmer om att bli en sån här… typ aldrig. För jag har vuxit upp med en hemmafrumamma, och vet att jag hade klarat max en vecka. Sen hade jag blivit galen och skenat i galopp genom gatorna, med förklädesbanden fladdrande och tvättmedelsfradga i mungiporna.

Värst med båda sorterna måste väl ändå vara att vänja sig vid att inte ha egna pengar.
Att ”få en slant” av sin man… känns det inte som man är fem år och farbror Nils sticker åt en fem kronor för att handla godis? Eller som man jobbar svart hemma hos någon under taskiga arbetsförhållanden – en hemmafraupair…

Är du ändå sugen på hemmafrulivet så kommer här en liten instruktionsfilm…Senaste kommentarer

  • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter