Vilken restyp är du?

I veckans nummer av Allas har min bloggkollega Gunilla Hedenby skrivit om olika restyper. Jag skrattade gott när jag läste hennes roliga skildringar av Bekväma Berit,  Globetrottern Gun, Gnällspiken Greta och Modiga Marie.

Och så kom jag på mig själv med att inte alltid vara helt sanningsenlig när det gäller vilken restyp jag är.

Jag säger: Jag brukar bara boka flyg, resten ordnar sig.

Sanningen: Brukar? Jag har gjort det en gång till Australien i slutet på 90-talet och tre gånger till Thailand. Fast senaste gången vi var i Thailand hade vi bokat hotell de första nätterna, eftersom vi hade vår 10 månader gamla dotter med oss…

Jag säger: Jag reser helst långt och till exotiska resmål.

Sanningen: Jo, det har blivit en del långresor, de fyra resorna ovan, en gång till Kina och en gång till Mexiko (charter). Och Djerba i Tunisien känns väl hyfsat exotiskt. Men om man räknar alla resor i Europa så blir nog inte långreseprocenten så hög ändå. För att inte tala om att jag varit på Kreta tre år i rad…

Jag säger: Jag bara älskar att tågluffa. Så fritt och härligt att ta dagen som den kommer.

Sanningen: Jag har tågluffat två (2) gånger. På 90-talet. Bägge gångerna i Storbritannien. Och om sanningen ska fram hade vi gjort upp resrutt innan, som vi höll oss till…

Jag säger: Jag skulle aldrig drömma om att ta med mig svenskt kaffe, kaviar och lakrits på resan. Man får ta seden dit man kommer.

Sanningen 1: Perfekt att de visade Bollibompa på vårt hotell på Teneriffa förra vintern. Där satt barnen snällt när vi duschade på kvällen. Minns att jag kollade fotbollsgalan också en kväll. Och, ja, jag ”lånade” svenskt kaffe av väninnan i rummet bredvid nästan varje morgon…

Sanningen 2: Finns den kända tyska stormarknaden på resmålet är det ett extra plus. Barnen äter ju gärna sådant de känner igen hemifrån…

Vilken restyp är du? Skriv gärna och berätta!

(Illustrationen är gjord av Ursula Wilby)

Annons

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • jag måste vara den där bekväma berit… för jag åker inte långt på semestern, en vecka till samma ställe i sverige varje år, sen är det rätt skönt att vara hemma. Har varit utomlands 1 gång, och hade det inte varit för att jag vann det där resepresentkortet på 10.000 hade jag nog aldrig varit utomlands. Den resan gick till Marocko och medans vi var där sa vi men varför åker vi inte utomlands, det ska vi ju börja göra…. mmm just det, det var väl säkert 4 år sen nu….!

 • Micke F

  Jag är en drömmare. Jag reser mycket i fantasin och hamnar då på de mest exotiska platser. Men ställen som står högt på min ”önskelista” är Cuba, Vietnam, några månader i USA och Nya Zeeland.

 • Gunilla

  Ja, du vet ju vilken restyp din bloggkompis är! I dag ska Bekväma Berit och hennes likasinnade särbo lämna Hunnebo och göra den vådliga färden in till Kungshamn för att proviantera. Spännande eller hur? 🙂
  Superkul inlägg!

 • Cia

  Jag är bekväm som fasiken… Bokar helst flyg och hotell själv men just Kreta blir det charter, där besöks inte välkomstträffar och enda gången jag ser representanterna är till och från flyget.

  Thailand är inte av intresse och AUstralien vill jag inte besöka (Hur många av världens farligaste i hav och på land finns det där egentligen.)

  Dubai och Maldiverna ligger på reselistan. Längtar tillbaks till New York också.

  Har dragit iväg på galna resor förr med för lite pengar och lite vind för våg (Talar emot min bekvämlighetsprincip) Hamnade blanda annat i kvinnofängelse i Ottawa i Kanada vid ett galet tillfälle.

  Drar gärna på en ingivelse, Blev en bilsemester genom Europa där de största och snabbaste bergodalbanorna i Europa fanns. Bestämdes på kvällen avfärd några timmar senare mitt i natten.
  (Talar åter igen emot mitt bekvämlighetssinne)

  Bekväm=Riktig säng, dusch och toalett på rummet.
  Här finns för övrigt mina senaste äventyr dokumenterade http://www.mysecretwindow.se/?cat=12

 • Lizaloop: Vilken lycka att vinna ett resepresentkort!

  Micke F: Visst är det härligt att drömma!

  Gunilla: Hoppas du överlevde och att inte din särbo säger att ”det var sista gången jag provianterade” 😉

  Cia: Jag håller med dig angående välkomstträffarna och kan berätta att i år var det inte några träffar på Kreta, även om man hade velat(vi reste med Apollo). En gissning är att det aldrig kom någon dit så de slutade med dem?

 • Färdigpaketerade trädgårdsresor är toppen,
  men jag har också rest utan planer.