Vilken usel översättning!


Jag såg att översättningen av Dan Browns nya bok ”Den förlorade symbolen” ska slå hastighetsrekord i översättning – sex översättare får en vecka på sig att översätta 100 sidor var. Den 21 oktober ska boken vara klar med svensk text.

Annons

När jag låg i sängen igår kväll och läste deckaren ”I djävulens sällskap” av Peter Robinson trodde jag att den också råkat ut för stressade översättare.
”Haha… kolla här som dom skrivit!” utropade jag, räckte över boken till sambon och pekade på det fnissframkallande felet.
Sambon läste och blev tyst… sen frågade han försiktigt:
”Vad tror du det heter då?”
”Vadå, insektsnyckel så klart! Men dom har skrivit att dom använde en INSEXNYCKEL, ser ju inte klokt ut…”
När sambon skrattat klart klappade han mig på huvudet och försökte övertyga mig om att det var ”gulligt”.
Och jag ska föreställa journalist… men håll med om att det där verktyget ser ut som ett spindelben!


Jag kan också berätta att den vilda spritjakten är över. Min snälla arbetskollega, Johanna som bloggade tidigare i somras, hittade ett Apotek som hade flaskor kvar och köpte ut en till mig. Tack Johanna!

Det känns extra bra att kunna visa upp ett bildbevis på att jag har egen sprit efter mailet som skickades ut från Allas vaktmästare Conny igår:
”Hej som ni sett har jag ställt ut handsprit på varje toalett, det var inte helt lätt att få tag på i dessa tider så om du som lyckats att få med dig en flaska av misstag från en av toaletterna vore jag tacksam om den kom på plats igen.”
Jag kände mig genast som huvudmisstänkt som spritsnattare eftersom jag precis bloggat om hur svårt det var att få tag på handsprit… Men det var inte jag, jag lovar!

Ha en jättetrevlig helg! Förutom att sprita mig ska jag leta brudtärneskor. De ska vara extremt snygga, extremt sköna och gärna lite silvriga – det ska väl inte vara så svårt att hitta eller hur?


Glöm inte att vara med och tävla om vitamintuggisar och tuggummin mot dålig andedräkt ända fram till onsdag – tävlingen hittar du HÄR.

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Brudtärna har jag aldrig varit, men vet hur en insexnyckel ser ut, men har svårare att komma ihåg polygrip och fast nyckel..

 • Cia

  Kombinationen på skor så som extremt snygga och extremt sköna är en motsägelse…

 • Halloj! Ja nu är det verkligen sprittider, har skaffat mig en flaska jag med! Men.. nu ska jag tävla hos dig, ha det!

 • Men halloooooj Charlotte!!
  Inte visste jag att Allas har kommit så långt i den digitala utvecklingen att ni t om har en blogg. Och ett helt år före mig. Hur kul som helst ju!

  Roligt att ramla in här och ännu roligare att se att du fortfarande ser på pricken likadan ut som för 14 år sedan, dvs lika snygg. Du har fantastiska gener människa!

  Hoppas att allt är bra med dig och alla f d arbetskamrater (som är kvar) på tidningen. Är i Malmö då och då numera eftersom sonen, sonhustrun och lilla barnbarnet, Malte, bor på Hästhagen…tills i morgon då de flyttar till Sibbarp. Kanske tittar jag förbi en dag.

  Hälsa gärna på på vår (min) blogg och kolla även in vilka som leder omröstningen av Sköna hems läsarhem i september. Gissa sen vem som är stolt. Tjoho!

  Stor kram från en annan skytt, numera lantlolla i Tosteberga. Och hälsa alla!

  Leena

 • Johanna

  Ingen orsak, Charlotte. Vi hypokondriker måste ju ställa upp för varandra 🙂

 • Charlotte

  Hannele: Jag kommer nog aldrig att lära mig säga insexnyckel, som tur är hamnar jag sällan i verktygsdiskussioner…
  Cia: Så sant – därför blev det inga skor shoppade i helgen heller. Dessutom fanns det nästan bara stövlar och höstskor i affärerna. I värsta fall får jag bli barfotatärna.
  Lizaloop: Håll hårt i flaskan!
  Leena Holm: Vad jättekul att höra från dig – jag ska genast in på din blogg och kolla! Kram Charlotte
  Johanna: Hypo..vadå? Nu förstår jag inte alls vad du menar… 😉

 • signhild

  “Hej som ni sett har jag ställt ut handsprit på varje toalett, det var inte helt lätt att få tag på i dessa tider så om du som lyckats att få med dig en flaska av misstag från en av toaletterna vore jag tacksam om den kom på plats igen.”

  Antingen fattas något i hans mail eller så kom det ett ”som” för mycket, eller….

 • När jag var lite friskare så jobbade jag lite extra som översättare av böcker. Då djurböcker. Det har dock gett en obehaglig följd; jag retar mig enormt mycket på dåliga översättningar! Värst av allt är Animal Planets usla översättningar. De borde byta personal helt!

 • Påminner om ett samtal med mina kollegor. Vi kom in på Greta Garbo och vår yngsta förmåga hade för allt i världen ingen aning om vem det var. En annan kollega (något äldre) bryter snabbt in i diskussionen och ropar: Men kolla på tjugan!