Vinn gåbort-väska och stannahemma-böcker!

Äntligen fredag och äntligen tävling igen! Den här veckan passar vinsterna både dig som ska på kalas och behöver en bra gåbortpresent och dig som hellre sitter hemma och myser med en bok.
Du kan välja mellan de här vinsterna:

Annons


1.
En unik och vändbar W2W-vänskapsväska i flaskmodell – perfekt när du ska ge bort en flaska vin eller en blombukett! Värde cirka 250:-. Jag har 1 väska att tävla om.


2. Boken ”Att misslyckas med sitt dejtande” av Marie Hagberg och Nina Jansdotter. 44 roliga tips om hur du blir så dålig som möjligt på att dejta! Värde cirka 90:-. Jag har 1 bok att tävla om.


3. Boken ”Anja och Pärson” av Johan Lindberg. Om en av världens bästa utförsåkare och hennes tränare – men också om en ovanlig dotter och en ovanlig far. Värde cirka 170:-. Jag har 1 bok att tävla om.


4. Boken ”Gör dig kvitt dina heliga kor” av Dr. Camilo Cruz. Lär dig att göra dig kvitt alla bortförklaringar och ursäkter som hindrar dig från att leva ett lyckligt och framgångsrikt liv. Värde cirka 120:-. Jag har 1 bok att tävla om.


5. Boken ”Stora manualen – när du flyttar hemifrån” av Catarina Rolfsdotter-Jansson och Karin Oddner. Present till flygfärdiga ungar på väg ut ur boet, med råd om allt från hur tvättmaskinen funkar till hur man steker plättar och söker jobb. Värde cirka 130:-. Jag har 1 bok att tävla om.

Så här gör du för att vara med och tävla:
*
Skriv en kommentar där du berättar vilken av vinsterna du helst skulle vilja ha + svarar på frågan ”Vad brukar du ta med dig för gåbortpresent – och har du något annorlunda tips på vad man kan ge bort?

Senast på onsdag den 4/11 klockan 24.00 vill jag ha ditt svar. Lycka till!

Ha en härlig helg – vare sig du ska spöka ut dig och rysa eller hedra och tänka på någon som inte finns bland oss längre.
Jag ska göra både och. Ikväll vill jag bli skrämd och få kalla kårar av en riktigt läskig skräckfilm, och imorgon minns jag kära som fortfarande känns nära fast de gått lång bort på andra sidan.
Vi ses på måndag!

BRRRR…vågar du titta på den här?

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • nj

  Vill gärna vinna boken ”Anja och Pärson”
  Jag är nog som de flesta andra och tar med mig en blomma om jag går bort. Men nån gång har jag haft med ljus och servetter och det har varit väldigt uppskattat.

 • Tiina

  Jag vill gärna vinna boken ”Stora manualen-när du flyttar hemifrån”.
  Jag tar ofta med mig hembakat som gåbort-present. Det kan vara allt från bullar till bröd och kakor men allt måste vara nybakat, alltså samma dag som du hälsar på hos någon. Hemmagjord sylt har jag också tagit med ibland, gärna med en ny, fin kökshandduk till.

 • Carina Gerdin

  Jag vill gärna vinna boken ”Konsten att misslyckas med sitt dejtande”.
  Jag brukar ta med mig något ”hemmagjort”, gärna något från naturen, en blomsteruppsättning, egengjorda kransar, etc. Det brukar vara jättepopulärt att få något som ingen annan har.

 • Fia

  Jag brukar baka en drömrulltårta och ta med den som gåbort-present. Ibland har jag köpt fina grytlappar eller grytvantar till.

  Jag vore glad över boken ”Gör dig kvitt dina heliga kor”

 • Susanne

  Vi brukar köpa bakelser från bageriet och ta med oss! Men varför inte köpa en penninglott istället, för då återstår ju lite spänning!
  Hoppas på att vinna ”Gör dig kvitt dina heliga kor!” Skulle bli en bra julklapp!

 • Jag brukar ge bort ett par fina strumpor,trosor ,en härlig lotion eller en duschcreme,halsband är också ett bra tips.Aldrig blommor.Helst vill jag vinna väskan.

 • jag skulle helst vilja ha boken ”Gör dig kvitt dina heliga kor”. Jag är verkligen i behov av en sådan bok eftersom jag är expert på att ha ursäkter till allt och klaga på allt utan att göra något åt det…

  Vad jag tar med mig som gåbort-present är ett glatt humör! Det uppskattas mest. Dock händer det att jag tar med mig matriella ting, men då ser jag till att de kommer från hjärtat och inte plånboken. Det kan vara egenbakat kaffebröd, egenplockade blommor från naturen eller en egenstickad mysig filt 🙂

 • Jag skulle vilja vinna Anja och Pärson boken.

  När jag går bort så brukar jag ta med lite god choklad eller en fin liten bag med hudlotion/schampoo

  Det som går åt brukar vara poppis.

  Jag har länkat här

  http://molnboanna.blogg.se/2009/october/vinn-vaska-eller-bocker.html

 • Carina

  Jag skulle vilja vinna ”Anja och Pärson.”.Skulle vilja veta så mycket som möjligt om denna underbara tjej som verkligen vill vinna och ändå är en tjej med fötterna på jorden och helt naturlig.

 • Ljung

  Om jag vinner vill jag gärna vinna boken ”Gör dig av med dina heliga kor” Efter som jag ofta sylta, saftar och lägger in saker tar jag med mig något hemmagjort.

 • Jag vill gärna vinna boken ”Stora manualen när du flyttar hemifrån” till min bror som ska flytta snart 🙂
  Det är lite olika vad man tar med i gåbort-present, det beror på till vem man ska och sådär. När vi ska till sambons bror så brukar det bli nån flaska eller baginbox, men till hans systrar så brukar det bli nånting gott hembakat 🙂 Samma brukar gälla kompisar, det beror helt på vad man ska göra. Men allra oftast så är det den gamla klyschiga vinflaskan som hänger med 🙂

 • Jag vill gärna vinna Stora manualen när du flyttar hemifrån. Just böcker tycker jag är en fin gå-bort-present. Känner man personen lite bättre kan man välja ut något mer personligt men annars finns små fina humörböcker och kokböcker som passar de flesta. Choklad brukar också vara uppskattat. Den bästa och ovanligaste present jag har fått är ett par hemstickade vantar som jag älskar och använder jämt!

  PS. Länkar såklart:

  http://evamar.blogg.se/2009/october/vaska-bocker-4-november.html

 • Salt & hembakat bröd är klassisk inflyttningspresent, betyder lycka och att brödet inte ska ta slut i det nya hemmet.. Köper ja blommor, försöker jag fixa själv något personligt. Boken “Gör dig kvitt dina heliga kor” av Dr. Camilo Cruz kan jag behöva.

 • Katja

  Jag skulle vilja vinna “Stora manualen-när du flyttar hemifrån”. En bra bok som passar mig nu när jag snart flyttar till egen bostad. Jag tar ofta med mig blommor, choklad eller vin som gåbort-present.

 • Jag skulle vilja vinna ”Stora manualen – när du flyttar hemifrån”.
  Jag flyttar hemifrån imorgon och det känns som att jag skulle behöva ha en manual om hur det funkar.
  Känns som om jag inte har en aning om vad jag gör egentligen.

  Man kan vara originell och ta med sig en blomma.
  Blir det för tråkigt så föreslår jag att man pysslar ihop något själv! 🙂 Ett fint kort, gör om en kruka, vad som helst! 🙂

  Länk:
  http://contests.blogg.se/2009/october/vaska-eller-bok.html

 • Lilli

  Jag ger en massa god choklad 😀
  Och jag vill helst vinna boken Stora manualen-när du flyttar hemifrån.(Passar mig utmärkt ^^)

 • sandra

  jag skulle vilja vinna ” 3. Boken “Anja och Pärson” ”

  länkat:
  http://benjerryglass.blogg.se/?tmp=31204320
  kram sandra 🙂

 • Lillan

  jag är med! skulle vilja vinna 5. Boken “Stora manualen – när du flyttar hemifrån” . perfekt att ge lillesyrran som just lyttat hemifrån

  som gobort present vid större tillställningar blir det blommor! vid mindre festligheter är lite godis eller snacks en välkommen gåva. går alltid hem hos alla 🙂

  ha en fin kväll!

 • Maria

  Jag tar med en härlig kroppscreme allt nåt underbart som är hemkört dvs hemgjort marmelad, matbröd goda syltkakor eller varför inte en påse kantareller..eller en tjänst barnpass, tvätta fönster eller nåt som han eller hon uppskattar…
  jag önskar boken <. <gör dig kvitt dina heliga kor..som också ev blir en uppskattad present kanske till ett av barnen.. kramiz

 • Kerstin

  Jag vill helst vinna boken Konsten att misslyckas med sitt dejtande.

  Jag brukar göra egna blomsteruppsättningar. Jag köper fat på rea från matvarubutiker. Lägger i lite jord, någon växt (t.ex. murgröna) lägger i några dekorationsstenar/sand, billig värmeljusstakshållare och kanske någon plastdekoration t.ex. vindruvor. Vips så har man en väldigt billig men så uppskattad present.

 • Jag tror numer att jag behöver göra mig av med några heliga kor, den boken lät ju superduperintressant.

  Jag tycker att vinylskivor (nu pratar jag musik) är bra gå bort-presenter, och för de som inte har vinylspelare så kan man göra en egenhändig blandcd, eftersom blandband är väl bara att ge upp 😉 Böcker är oxå bra, tycker jag nog…

 • Jag vill vinna ”ko”-boken! Eller dejtingboken!
  Jag ger nog bort mest vin i gåbortpresent eller blomma! Men eftersom jag älskar att ta foto, så är ett par foto eller ett lite album med foto från en speciell händelse en toppenpresent. Alltid uppskattat!

 • Gudrun Löfgren

  Hej, jag skulle vilja vinna boken ”Gör dig kvitt dina heliga kor”. Varför inte ge bort ett par roliga strumpor eller en diskborste som gör det roligare att diska. Naturligtvis skall kattälskaren få strumpor eller diskborste med katt på och den som älskar orange får givetvis presenten i just den färgen. Vanligare presenter som ljus och servetter gör man likadant med så blir den enklaste present mera personlig.
  Må så gott
  Gudrun

 • sandra

  Jag vill va med och tävla om “Stora manualen – när du flyttar hemifrån”.
  Att köpa presenter och dylikt är något jag avskyr. Jag brukar göra det lätt för mig och köpa någon blomma eller ljusprydnad som jag själv tycker att är så vackert så jag skulle kunna ha dem själva.

 • Jojo

  Jag skulle gärna vilja vinna boken ”Konsten att misslyckas med sitt dejtande”.
  Jag tycker att det är viktigt att man inte ger bort saker som man själv aldrig skulle vilja ha. En bra gå bort-present borde vara något som har med personen i fråga att göra, eller något som man själv lagt ner arbete eller lite möda på (så att det märks).
  Till att börja med: vad det än är så slår jag in det själv, och lägger gärna till någon rolig detalj som piggar upp.
  Hemgjorda badbomber men någon god doft brukar uppskattas, och om inte det så funkar alltid en uppiffad ask med hans/hennes favoritgodis i.

 • Gör kvitt dina heliga kor,skulle jag gärna vilja vinna. Ge bort gåva brukar det bli något vi gjort själva.

 • Ingrid

  Min mysiga farmor har önskat sig ett flaska rött för att hon behöver höja sina järnvärden, så jag håller tummarna för den söta W2W-vänskapsväskan!
  Vi brukar faktiskt ta med oss en flaska vin i gå-bort-present eftersom min blivande är italienare. En annorlunda present jag gav en gång var en plastmugg som jag tejpade fast ett färgat papper urklippt som kronblad högst upp. Däri lade jag sedan färgglatt godis och det blev en blomma och något gott i-ett!

 • Hej,

  Jag vinner helst vänskapsväskan.
  När jag går bort till fest eller kalas tycker jag att det är skoj att ge bort lite lyxigare matnyttiga saker. Tex olivoljor i fina flaskor, hemmagjord choklad i fina burkar, osv. sånt man inte brukar köpa till sig själv men är sååå snyggt att ha i köket.

 • Bella

  Om man inte vet vad man ska ge. En blomma eller tilltugg tex, kan man kombinera det. Man tar en blomkruka och stoppar ner en gurka ståendes upprätt (kan kapa en bit om den är för lång) sen fyller man igen med lösgodis. I gurkan sen sticker man tandpetare toppade med gelehallon. Så det ser ut som en godis kaktus. Mycket fyndig och uppskattad present=)

  Vinner jag vill jag ha boken “Gör dig kvitt dina heliga kor”.

 • Åsa w

  klart jag vill vinna väskan gillar att ge bort något jag själv gjort ev ett litet näsduksfodral hemsytt eller en roligare blomma eller ett snyggt mode armband brukar också gå hem:)

 • Åh jag vill gärna vara med och tävla! =) Om jag vinner så skulle jag gärna vilja vinna boken “Stora manualen – när du flyttar hemifrån”.
  Jag brukar ta med mig en fin blomma som gåbortpresent men det har även hänt att jag har tagit med mig någon god kaka eller något gott bröd som jag har bakat. =)

  Har länkat till tävlingen i min blogg här: http://jessiestavlingsblogg.blogg.se/2009/november/vinn-gabort-vaska-och-stannahemma-bocker.html#comment

  Hoppas på tur!
  /Jessica

 • Karin E

  Om jag vinner vill jag gärna ha Gör dig kvitt dina heliga kor. Jag brukar ta med mig hemma gjord hallonsylt eller blåbärssylt när jag går bort. En fin burk med lite sylt blir en väldigt uppskattad gåbort present

 • jag vill vinna nummer 4.
  En gåbortpresent från mig betsår oftast av något jag gjort själv, en ljusstake i betong, ett glashalsband eller dyl.

 • jag skulle vilja vara med och tävla om boken Anja och Pärson.

  Jag brukar om jag ska bort till någon ta med mig enbomma och en flaska vin eller som nu när det är mörkare tider ett fint ljusfat med en massa härliga blockljus på. Annars en bra grej att ta med är väl en liten korg med en massa hemgjorda gosaker.

  Hoppas på tur:)
  Linda

 • A-K

  Gåbortpresenten beror lite på årstid. Men det kan vara en fin blombukett från min trädgård, en flaska saft, hembakat fikabröd eller matbröd, en burk sylt eller torkade kantareller. Eller något lämpligt som jag har på mitt lilla presentlager. Där finns allt från luktagott till prydnadssaker och praktiska saker.
  Jag skulle vilja vinna Gör dig kvitt dina heliga kor eller Flytta hemifrån boken.

 • Jag skulle gärna vilja vinna ”Gör dig kvitt din heliga kor”

  Jag brukar ge lite personliga saker som de gillar. Nu till helgen ska en kompis få Pölsa som är tillvekad lokalt där jag bor men som hon inte får tag på. En kille fick hemstickade grytlappar eftersom han lagar det mesta i den familjen. Behöver inte vara så dyrt utan det är tanken bakom som räknas.

 • Anna

  Jag brukar köpa en liten figur -som finns i olika sorter efter till vem som jag ska gå till ex GRUBBELGUBBEN-till ngn som har lite jobbigt just nu.LYCKOVÄTTEN-lite extra tur, SKYDDSÄNGEL mm
  Inte så dyr men mycké tanke bakom… (Finns hos svensk naturkraft.se)
  Anja o pärson låter bra =)

 • “Gör dig kvitt dina heliga kor” verkar vara en perfekt bok för mig. Jag förstår inte hur jag ska komma vidare i mitt liv. Jag behöver verkligen göra mig kvitt alla bortförklaringar och ursäkter som hindrar mig.

  Jag brukar teckna ett porträtt av den jag ska besöka ibland. Annars tar jag med mig några hembakta kakor eller något annat gott när jag kommer och hälsar på.

 • Anna

  Jag skulle vilja vinna ”Gör dig kvitt dina kor”.

  Jag bruka köpa lite olika blommor och en snygg kruka och sätta ihop tillsammans med lite pynt passande för tillfället, både billigt och personligt.

 • Hallu!!
  Jag tassar in och vill gärna vara med och tävla…Väljer väskan om jag skulle vinna!!

  Tips på att ta med sig:
  Doftljus, tvålar, glögg, (godis, frukt,dricka till barnen i familjen).

  Kram Olelsi / Nettan i Hälsingland.

 • Anja

  Hejsan!
  Jag blir själv väldigt glad över en blomma. Något som är populärt är att ta med sig något gott till kaffet. Min svärmor har ofta med sig brända mandlar och hembakade bullar. Till jul håller min dotter på att göra brickor som hon själv har målat på pappret och sedan lämnas in för laminering. Sönerna målar muggar som sedan bränner av i ugnen så de tål disk. Tala om att bli populära, gillar praktiska presenter/gåvor.
  Skulle jag vinna spelar det ingen roll vilken vinst alla är fina och välkomna.

 • Ljung

  Om jag vinner vill jag ha boken ”Gör dig av med dina heliga kor”
  Jag har varigt ute i skogen och plockat trattkantareller. Det fans riktigt många. Så just nu blir min gåbortpresent torkade trattkantareller.

 • Bok nr 5 om att flytta hemifrån vore toppen att få då vi sedan ett år kanske har ”flytta hemifrån”-temat till min syster. Denna boken vore perfekt att ge henne i julklapp! 🙂

  Jag brukar ha med mig något hembakat. Eller kanske en blomma. 🙂

 • Ann

  Jag brukar ge recept på en kaka eller maträtt + ingredienser och/eller kakform/redskap till den eller bakar kakan själv.

  Andra tips att ge bort är en tidning/prenumeration av en tidning, liten matkorg eller liten SPA-korg.

  Vill vinna boken Stora manualen – när du flyttar hemifrån.

 • MariaA

  Vill helst vinna bok 4 ”heliga kor…” Jag tar nog vanligast med mej en flaska vin. Ska det vara lite rejälare så blir det hembakt/köpt godis och blomma och vin! Bättre fantasi än så har jag tyvärr för det mesta inte!

 • Ella, såklart!

  boken gör dig kvitt dina heliga kor vore en bra present till mig

  Jag har ett toppentips : Gör ett lovtal, ett tal som du håller för någon av dina bästa vänner, eller varför inte din egen mamma

  ett tal där du berättar om upplevelser och sådant som har med personen att göra, ett tal där du berättar vad personen betyder för just dig..