Vinn nytt träningsredskap: Stegräknare med hastighetsmätare!

Att är ett av de absolut bästa sätten att hålla sig i form och må bra, tycker jag. Enkelt och billigt – allt som behövs är ett par bra skor.
Jag och mina fötter har nött många mil ihop på allt från vandringssemestrar till promenader till och från jobbet.
Men aldrig har jag fått sån fart på benen som när vi anmälde oss till en stegtävling här på Allas för ett par år sen. Alla här på redaktionen knatade runt som nyladdade batterikaniner. Vilken morot det var att ha en stegräknare på sig och se svart på vitt hur mycket man gick varje dag!

Annons

Men tekniken går framåt och nu finns det ett mer avancerat träningsredskap som håller koll på hur mycket du rör dig:

Walking Style X, från Omron, är ett nytt sätt att få reda på hur aktiv du är. Aktivitetsmätaren fästs på kroppen, som en stegräknare, men mäter inte bara antalet steg utan även hur fort du går! Ju snabbare du går desto fler motionsenheter samlar du ihop. Går du till exempel 10 000 steg på två timmar räknas det som mer motion än om du går samma antal steg på tio timmar. Vilket gör att du kan anpassa dig efter hur mycket tid du har – en kort och intensiv promenad på lunchen eller en långsammare långpromenad efter jobbet. Jag har en Walking Style X, värd cirka 600:-, att tävla om.


Jag har också två tröstpris att dela ut: Nya hudlotionen ”Summer Breeze” från ACO med naturliga oljor från mango och passionsfrukt som ger huden extra näring. Lotionen är värd cirka 59:- per styck.

Gör så här för att vara med och tävla:
* Skriv en kommentar och svara på frågan: ”Berätta om din favoritpromenad – var går du, hur går du, när går du m.m?”

Senast på måndagen den 25/5 klockan 24.00 vill jag ha ditt svar. Lycka till!

Senaste kommentarer

 • Isak Kristensen: kan du trolla med en stor svart sopsäck som är stor med mej snälla
 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…

Etiketter
 • Nina

  Tidigt tidigt innan arbetet att få njuta av naturen som bara finns där & väntar att bli besökt.Med stavarna i händerna & lyssnande på en spännande deckare i öronen vandrar jag genom skogen o där glimtar sjön mellan träden.En sån skön start på dagen är jag beredd att möta ”mina” ljuvliga barn på jobbet på förskolan.

 • Oj, vad många som är med och tävlar 🙂 Jag vill också vara med 🙂

  “Berätta om din favoritpromenad – var går du, hur går du, när går du m.m?”

  Min favvoprommis är när jag är ute med min granne och när vi tar rundan upp runt en sjö. Vi går fort, ofta med stavar och vi gör det på kvällarna. Turen är 3 kilometer lite uppför mot en sjö, sedan 2 km runt sjön och sist 3 km sluttande lätt ner för hem. En helt underbar promenad med trevligt sällskap.

 • suss

  Mina favoritpromenader är med hundarna, på slingriga skogsstigar med fågelkvitter i öronen och naturens härliga dofter i näsan. Och hundpussar så mycket man vill = )

 • Anette Malik

  När jag lånar mitt fyrfota barnbarn och vi är ute på långpromenader. Vi går i skogen och kastar pinnar. Vi går runt våran lilla ort och bara njuter av det fina vädret. Tänk om vi hade en stegräknare så vi fick veta hur mycket vi går varje dag.

 • Karin

  Promenader är hälsosamt, trevligt och skönt, allrahelst nu när det är varmt & grönt! Tidig morgon eller sen kväll är lika bra, men det är oftast då jag mina ensamma promenader vill ta. Släppa på spänningar, rensa skallen och samla kraft, lägga bakom sig sånt man över sig haft. Den närliggande och mysiga skogen, är jag förevigt trogen!

 • lollo

  hejsan!
  jag promenerar helst till min lilla farmor hon har opererat knäna och blir väldans glad av lite sällskap 🙂

 • hejhej!

  jag promenerar gärna med min lilla hund Ebba. Helst när det är soligt! Då går vi till stranden eller till en fin grön äng! Det blir väldigt raska steg, så vi blir lite trötta och kan sätta oss och vila lite när vi är frame 🙂

  Har även gjort en liten länkning:
  http://cleaclea.blogg.se/2009/may/25-maj-stegraknare.html

 • lena

  Min sambo, hunden och jag tar långa promenader i en skog som ligger straxt intill. Där har vi olika rutter inlagda, från 3½ kilometer upp till en mil. Vi följer årstidernas växlingar i naturen, möter ibland rådjur, älgar och grävlingar. Har stått och tittat på rävungar som lekt utanför sin lya. Det är det första vi gör när vi har stigit upp på morgonen, innan frukost om jag har ledig dag (annars går min sambo själv). Annars det första vi gör när jag slutar jobba. Jag jobbar inom sjukvården och behöver promenaden för att gå ner i varv och rensa huvudet, sedan känner jag mig redo för andra saker. Vill hemskt gärna vinna denna nya stegmätaren som verkar ännu mera sporrande än den vi nu har. Vi deltog i en tävling i höstas, min sambo kom som mest upp i över 80 000 steg per dag och jag över 60 000. Med tanke på att min sambo för några år sedan satt i rullstol och en läkare sa till honom att han aldrig mera skulle kunna gå, är detta en stor prestation av honom. Då han har dålig rygg måste han hela tiden hålla sig i gång för att inte försämras. Om jag vinner stegmätaren ska jag ge den till honom/Lena.

 • marie

  Min favoritpromenad är att gå med min dotter som är 9 månader idag.

 • min favorit prommenad är kungsörsleden med vår porlande bäck,vackra ekhagar,drottning kristinas
  ridbana och leden går genom häst och fårhagar.
  sommar sverige är härligt

 • Eva

  Min absoluta favoritrunda går runt vår lilla sjö mitt inne i Trelleborg, därefter längs med västra delarna av ett industriomr och ut i en härligt lummig skog där vi har många motionsslingor att följa. Därefter strandpromenaden hem. Bästa tiden är tidig helgmorgon runt 8 det är jag och hundägarna som är uppe. Tillsammans med alla fåglar.
  Jag går minst 4 dagar i veckan och minst 45 min rask power walk.
  Jag känner mig stark och sedan ett år tillbaka har jag tappat ett par trivselkilo och fått en plattare och snyggare mage. Tack vare promenaderna har jag fått ork och energi går jag på morgonen laddar jag batterierna, går jag på kvällen rensar jag hjärnan.

 • Nadja

  Min mamma är ute i ur och skur. Promenerar för att komma i form och rensa hjärnan. Hennes favorit är runt djurparken där hon kollar ponnies och kameler. Jag tror hon går där för att planera vår utflykt dit.
  Jag vill vinna för att kunna ge mamma en fin mors-dagspresent från mej.

 • Liz

  Den där lilla ”datorn” skulle jag gärna vilja ha. Jag promenerar varje dag och det behövs för jag har efter 29 års rökande lagt av och kilona har velat dyka upp. Jag börjar med uppåt ena dan och tar nedåt andra. På vintern mest nerför för då blir jag inte så kall, det blir ju uppför sista biten innan jag är hemma igen.
  Det är rediga promenader på ca 1,½-2 mil.
  Jag bor nånstans i mitten på berget tror jag och har nog max 100 meter till skogen börjar.
  På sommaren finns massor med olika stigar att välja mellan.
  Eftersom det är gruvberg så finns det gamla husruiner överalllt och alltid spännande saker att upptäcka.
  Jag brukar ha färgade plastband och en påse med mig i fickan när jag är ute, för om jag hittar nån spännande växt tex, så kan jag märka ut den till nästa vår.
  Sen tar jag reda på om jag får hämta växten och har då inga problem att veta vilken det var.
  I början av vintern finns det ganska dåligt med stigar, innan skotrarna kommer fram 🙂 men sen kan man ta en ryggsäck med en termos kaffe och en korvbit eller en smörgås.
  Följer man skoterspåren så kommer du förr eller senare fram till ett ställe där någon har stannat för kaffe och kanske gjort eld och grillat en korv.
  Så jag har alltså världens bästa promenader året om 🙂
  Men det skulle vara kul och se skillnaden mellan en sommar och vinterpromenad, uppför eller nerförs promenaderna.

  En länk har du naturligtvis hos mig:
  http://chiclady.blogg.se/2009/may/-charlotte-tavlar-ut-en-walking-style-x-och.html

  Kram från Liz i Malmberget.

 • Jag älskar att promenera i Högen, där mina föräldrar har sin stuga och där även jag växte upp. Byborna har fixat upp en gångstig runt en plats som heter Sågudden. Vattnet ligger bredvid så himla härligt där, även barnen kan man ta med. Mycket fint att titta på, de har bevarat det gamla!!
  Hoppas på tur i din tävling!!

  Kram Nettan i Hälsingland.

 • Jag går mycket på jobbet och det blir ca 10000 12000 steg. Mina favorit promenader är att gå i skogen.Krya på dig.

 • MariaA

  Går inte så ofta numera tyvärr. Skulle behöva lite inspiration och motivation! Annars tycker jag promenad längs med vatten är underbart. Allra helst förstås på en exotisk strand långt borta. Sand mellan tårna, höra havet brusa…

 • Åsa Bäcklund

  En av mina favoritpromenader är vintertid runt en ö som heter Fårön och ligger i Piteå. Vintertid är det en bana upplogad så att man kan gå, sparka eller åka skridskor runt ön. Den är ca 11km lång. Härligast är det att gå på morgonen eller en stjärnklar kväll. Med på promenaden följer någon av våra hundar.

 • Evalott Johansson

  Min favoritpromenad är i skogen, helst en dag när solen skiner och fåglar kvittrar. Jag går med min hund som älskar att lufsa runt där. JAg försöker att gå varje dag.

 • Christina Pedersen

  favorit promenaden är på morgonen när sonen åkt till skolan,går i raskt tempo,men så ibland när jag ser att sjön ligger alldeles spegelblank måste jag stanna upp en stund,för att sedan med nya krafter orka gå vidare.Sen är man redo för en arbetsdag.

 • Helen

  Att promenera i skogen få höra hur fåglarna kvittrar, få se orre och tjäder eller en hare som kommer skuttande.Gå över en bäck och få se hur en bäver håller på att fälla träd.Bara att få känna alla dofter som finns.Mitt favorit ställe är att gå efter en gammal skogsbil väg eller efter en stig.Eftermiddag tycker jag är bästa tiden när man kommer hem från jobbet.

 • Annika Tischka

  Min favoritpromenad är i hemstaden Lysekil. Under hela promenaden ser man havet! Ute på klipporna på Stångehuvud är en av världens vackraste platser. Att gå där ensam eller tillsammans med en vän kan förändra hela dagen för mig. Har det varit stressigt på jobbet, som det ofta är, så kommer lugnet tillbaka i samband med att jag tar på mig sköna skor och går en promenad!

 • Anita

  Jag tar med mig hunden och sen går vi ut i skogen och utforskar nya rundor både för hundens och min trevnad. Skulle vara kul att veta hur långt vi går och vilket tempo vi håller för det kan variera väldigt. Ibland är vi flera som går med hundarna i ur och skur.

 • nj

  Spelar egentlgen ingen roll var jag går huvudsaken att jag kommer ut.Nu har jag lyckats att få ett jobb!!! så därför har jag börjat med morgonpromenader mellan 05.45-06.30.Då hinner jag både promenera,jobba samt att umgås med familjen på eftermiddagen!!Detta fungerar jättebra för mig.

 • Liselott

  Sedan jag blev medlem i Viktväktarna går jag en promenad i rask takt varje morgon innan barnen vaknar och vi ska till skola och jobb! För mig är det en härlig början på dagen och vågen visar minus och minus…

 • Erja Berggren

  På mina promenad är alltid Elvis med mej, det är så skönt att gå och lyssna på hans musik, då blir promenaden mycket lättare jag sjunger för mej själv, och hoppas att ingen hör mej.Jag brukar gå ca 45 min varje dag, när min reumatism tillåter det. Jag brukar bara gå ibland husen där jag bor.

 • Annette

  Hej!
  Att bara få vara ute i vår sköna natur, är ett underverk, alla nyttiga joner som finns i luften som vi mår bra av.
  Stressen rinner av och massor av må bra hormoner infinner sig. En sådan stegräknare är ju ett stort+.
  Jättesporrande grej.

 • PIa

  Jag promenerar varje dag, njuter av mina promenader oavsett väder. Det är ett skönt sätt att komma ut och njuta av livet och se hur fridfullt och vackert vi har det i vårat land.
  Kram

 • Emlia U

  Min favoritpromenad är uppe till fjälls där vi har en stuga. Jag brukar gå tillsammans med mina småkusiner till turistbåten som ligger ca 1 km från vår stuga, och där brukar dom köpa godis. Det är så härligt att vara uppe till fjälls och bara få vara med familjen och släkten och njuta av naturen.

  Mvh Emilia ([email protected])

 • Maria Karlsson

  JAG GÅR MIN MORGONPROMENAD RUNT HÄLSANSSTIG HÖGLANDSSJÖN (Ö-VIK)MED MIN RULLATOR CA 3 KM VARJE DAG TIDIGT PÅ MORGONEN DET ÄR OFTAST BARA JAG OCH FÅGLARNA SOM ÄR VAKEN DET ÄR SÅ LUNGT OCH FRIDFULLT DÅ

 • Barbro Lidberg

  Jag stavgår och tar långpromenader vore fint och att kunna kolla steg och hur snabbt jag går det sporrar.
  Hälsning Barbro

 • Annicka Erlandsson

  Vinner jag inte denna stegräknare så kommer jag nog att köpa den ändå framöver, den verkar extra rolig! (Min nuvarande är på väg att gå sönder så en ny får det bli snart!) Min favoritpromenad är utmed strandpromenaden,vare sig det är sol eller moln, sommar som vinter, havet är alltid ljuvligt. Men jag går inte samma runda varje gång, det känns bra att variera för då kan man utöka sträckan utan att i förväg exakt veta hur många steg man går, det får inte bli slentrian! Så ibland blir det andra vägar, ibland kan jag till och med gå gata upp och gata ner inne i stan, det plockar steg det med 🙂

 • Gia

  Min favoritpromenad är att gå runt i min trädgård, plocka bort en mördarsnigel här, jaga bort ett tulpantuggande rådjur där, stoppa näsan i syrenblommor, ja mycket till motion blir det ju kanske inte men mysigt är det!

 • Ulrika

  Min favoritpromenad just nu är att delvis gå runt ett skidspår. Banan går genom härlig skog och längs med åkrar som hela tiden blir allt grönare. Dessutom är banan mycket kuperad vilket gör att mina ben- och rumpmuskler får jobba riktigt ordentligt. Det känns bra eftersom jag hoppas kunna bli lite fastare och tappa något kilo innan augusti då jag ska stå brud!:D En stegräknare skulle ge den extra behövliga kicken och hjälpa mig nå mitt mål före bröllopet!

 • Anita

  Det skulle vara spännande och veta hur många steg man tar under en arbetsdag,för efter dagens slut är jag helt färdig (arbetar inom vården)

 • Ulrika

  Jag försöker att gå en timme varje morgon efter att jag lämnat mina barn på dagis och lekis. Det blir oftast runt mina barndomskvarter i stan med musik i mp3n. Jag och min sambo ska gifta oss i augusti och med denna stegräknare kommer min motivation säkerligen att öka till att bli en sundare människa så att jag kommer i brudklänningen. 😉

 • Jag ska vara ärlig…
  Jag har ingen favoritpromenad, men skulle behöva en och då skulle det ju vara mycket roligare med en sådan här kompis.
  Är gravid och planerar värsta barnvagnspromenerandet efter förlossningen.
  Vi har en liten runda kallad kyrkrundan här i byn, den skulle kunna vara en god start!

 • Bertha

  Eftersom mitt arbete innebär att jag är inomhus hela dagarna försöker jag att promenera. Älskar skogsdoft och fågelkvitter. Ibland är det trögt att komma ut TV m.m lockar. En stegräknare skulle sporra mig till längre promenader och ett hälsosammare liv

 • Cecilia

  Min favoritpromenad sträcker sig över ängen, mellan åkrarna, in i skogen och ut vid den steniga flodstranden.. Jag går tillsammans med min sambo på lördagarna efter lunch och vår vovve lufsar runt fritt i sin egen takt.

 • Gittan

  Jag är lite av en periodare. Men har nu under våren deltagit i ett kostprogram med förhoppning av att gå ner i vikt och en förutsättning är bra mat i kombination med motion. Så nu är det till att snöra på sig skorna, fatta stavarna och ge sig ut. Å, vad skönt det är när man väl kommer ut! Kan inte påstå att jag har någon favorit-sträcka. Vart man än går så är det just den här årstiden helt fantastiskt, dess färg, underbara dofter och den spirande grönskan. Helt underbart man kan gå nästan hur långt som helst. Strandpromenaden runt stan, elljusspår eller skogsrundan, det kan kvitta. Bara att komma ut och gå. Men det är just det: Hur långt har jag gått? Stegräknare som jag har är opålitlig, fast jag gått samma sträcka kan den visa fel på flera tusen steg. Inte för att jag är någon tävlingsmänniska, men lite kul är det att mäta sig själv och känna sig motiverad för att fortsätta vandra på.

 • nj

  Det spelar egentligen ingen roll vart jag går huvudsaken är att jag kommer ut.Nu har jag äntligen lyckats att få ett jobb!! så därför promenerar jag mellan 05.45-06.30. Då tar jag tillvara dagen och har tid till allt-promenad,jobb och umgås med familjen på eftermiddagarna!Detta funkar jättebra för mig!

 • Hej!

  Jag vill gärna vara med och tävla om stegräknaren! Även om det är lite i sista minuten 🙂

  Min favoritpromenad är helt klart när jag går iväg ensam med min lilla vovve och mp3-spelaren. Härligast är det såhär i början på sommaren när allt börjar grönska till riktigt ordentligt. Då går vi ut längs småvägarna och tittar på träden, gräset och åkrarna och njuter av hur frisk luften är (såvida de inte just gödslat!!!) och av hur grönt allting är. Med lite bra musik i hörlurarna, vovven på bra humör och solen som skiner så känns det nästan som att man flyger istället för att gå!

  Häls. F

 • Min favoritpromenad är nog den när jag tar min kvälls-PW vid sju-åtta tiden. Brukar bli ca 1-1 1/2 timme. Lyssnar oftast på ljudbok men när jag kommit ner till havet, stänger jag den och går längs kusten och lyssnar till havets kluckande, fåglarnas skri, och om det är klart väder förundras över hur tydligt man ser Ven och Danmark. Då riktigt känner jag hur batterierna laddas samtidigt som jag får ordentligt med motion! Eller när 12-åriga sonen gör mej sällskap, det älskar jag med. Då skulle jag kunna gå till världens ende!

  Men jag tycker ju även om när man smyger in vardagsmotion. Som när man går till jobbet eller om jag skall någonstans går en ”omväg” för att ”baka in” lite extra steg=)

  Tyvärr så lider jag av en sjukdom, fettvävnadsreumatism, som ger mej bl.a kronisk smärta, trötthet, övervikt (men jag har det senaste året lyckats att på egenhenad med PW gå ner 25 kilo, men mer behövs!) så det är inte alla dagar jag orkar med den där kvälls-PW jag älskar så. Har äntligen börjat arbetsträna 25% i en inredningsbutik som jag ääälskar!! I nya lokalen har vi två våningar och det hade ju varit toppen att på ett nytt sätt kunna se hur aktiv jag e. Och om det gör någon skillnad. Behöver någon (något) som håller reda på mej helt enkelt!

  Önskade mej en helt vanlig stegäknare när jag fyllde år men fick ingen… Att köpa en själv är tyvärr en lyx som är uteslutet pga att jag lever med en mkt ansträngd ekonomi.
  Så nu står hoppet till att tomten kommer med en i julklapp (för snäll är jag! *S*) eller du gör det Charlotte!=)

  Kramar Cissi från Landskrona

 • Kentzy Nilsson

  Min favoritpromenad är tisdag förmiddag, då är vi 10 st tanter 65+ som går 5-9000 steg. Fyra har stegräknare så jag är lite avunsjuk, tänk att få en egen.

 • Min favoritpromenad är med mina två hundar i skogen, tar en timmes promenad på morgonen efter en kopp kaffe, underbart att höra fåglarna kvittra och se hur grönt det blir mer och mer. Även en och annan hare eller rådjur stöter vi på. Oftast blir det en snabb promenad där jag försöker pressa mig o efter en stund varvar jag ner, så jag går mycket intervaller. Härligt att få komma in och äta en rejäl frukost efteråt.

 • Helgun Karlsson

  Ut i naturen och nu på våren upptäcka allt som sker i vår underbara natur.Glädjas åt att sommaren är på väg.

 • Ute i ur och skur !

  Jag och en granne brukar vara ute och gå. Vi använder stavar. Vi försöker vara ute minst varannan dag.
  Man känner hur man får bättre kondition och att man går snabbare.Har astma den har också blivit bättre sedan jag började gå mer. Vi går efter olika vägar ibland i skogen i vintras var vi på sjön och sparkade. Vi varierar tiderna ibland är det på förmiddagen men vanligast är det på eftermidddagen.

 • Karin

  Min favoritpromenad går otroligt nog TILL jobbet.

  Det är 45 minuter, i ur och skur, rakt genom staden. Medan omgivningen kanske inte är den mest inspirerande får jag, tack vare min iPod, uppleva de mest otroliga saker. Ena dagen medeltid nästa heligt klosterliv.

  Mer än en gång har jag kommit till jobbet med ett stort leende.

  Även om jag går hem även efter jobbet är det inte samma sak. Min morgonpromenad är helt enkelt bäst.

 • Carina

  Min favoritpromenad är sent en kväll när jag och sambon varit i vår sommarstuga under dagen. När det är dags att fara därifrån så får han packa ihop grejorna själv och jag får strosa i väg hemöver i min egen takt. Ibland hinner jag promenera en hel timme och höra fågelsången och ibland bara en kortare stund. Frihet är kollosalt avkopplande och jag längtar till nästa tillfälle