Min barndoms lunch…

Nöt-crème byggde denna kropp – minst tre gånger i veckan smög vi ut från skolgården till Björkas-affären där vi handlade nöt-crèmesbullar när det var levergryta eller annat ”äckligt” till skolmat.
En nöt-cremesbulle var helt enkelt en delad fralla med nöt-crème emellan. Var man riktigt hungrig slog man på stort och köpte en fjärdedels eller halv franskbrödlimpa med kräm i.
Vi tröttnade aldrig, det fanns ingen gräns för vilka mängder nötig kräm vi kunde trycka ner i våra små magar.

Nu har jag inte ätit det på typ hundra år, men den krämiga klassikern lever kvar och fyller 50 år i år!
Men för att fira detta upptäckte jag att det hittats på något mycket upprörande som skakade min barndomsnostalgi i grunden. En ny smak lanseras:


Saltkräm – nejnejnej, det känns så fel.

För att lugna nerverna ska jag testa det här receptet, en tigerkaka med nöt-créme, och njuta av smaken av barndomsminnen.

Senaste kommentarer

  • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
  • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
  • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
  • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…
  • Shino: Hhahahah, stackars dom som har tatuerat in sitt stjärntecken. Nu blir det definitivt förvirrat .

Etiketter



Annons

  • Visst har man klämt ner en och annan sådan liten påse 🙂
    Visst skulle jag kunna tänka mig att testa salmiak cremen, men original är alltid bäst!!!
    Ha en fin dag!!!

  • Charlotte

    Nillas Trädgård: Du har rätt, man ska vara öppen för nya möjligheter, jag kanske suger i mig en salmiak-créme så småningom. Ha en fin dag du också! 🙂