Ska du sluta städa?

Imorgon träder en ny lag i kraft som gör det möjligt att dra av halva kostnaden för hushållsnära tjänster redan när man köper dem.
Alltså, anlitar du någon som städar hemma hos dig så blir det 50 % billigare på stubben.

Jag är en sån som funderar på det. Att komma ut ur städskåpet ett tag och låta ett proffs kliva in. Det hörs frestande att lämna storstädningen framåt höstkanten, med allt från fönsterputs till listtorkning, i någon annans gummihandskar.
Men det blir nog inget med det. För jag har testat en gång och det gick inget bra.
För många år sen prövade jag att köpa städhjälp hemma, och det slutade med att jag var helt slut när hon kom. För jag skämdes över att det var så ostädat hemma att jag for runt och städade innan städerskan kom…

Det var det ingen som gjorde när jag jobbade som städerska i yngre dagar. Jag har städat på bland annat en bank och en högstadieskola. Och förutom att man fick stiga upp mitt i natten var det helt okej. Ett jobb som alla andra, man gör vad man ska och får betalt.
Ändå är det många som verkar tycka det är lite fult att städa åt andra – åtminstone hemma hos andra. Och det är kanske skillnad… annars hade jag förmodligen inte stått och skrubbat spisen innan någon annan skulle skrubba den åt mig den där gången.
Men det borde ju egentligen inte vara konstigare att betala för att någon ska moppa ditt golv än att måla din vägg eller rensa dina rör – eller?

Skulle du kunna tänka dig att låta någon annan städa hemma hos dig?

(PS! Jag klarade mig utan fläckar på vita blusen hela dagen igår, hurra!)

Senaste kommentarer

 • imran khan 69: Nice dresses would like to see my wife wearing in dance parties and flirt.
 • Josefine: Vet inte riktigt om jag har en fobi men med tanke på mina reaktioner så brukar jag säga att jag har det....
 • Pierre: Pinsamt är Cougars och män som söker lycka via materiella ting. Att istället för gymkort åka skateboard vid...
 • Bilus: vad heter Evas Blogg???? länka gärna…
 • Shino: Hhahahah, stackars dom som har tatuerat in sitt stjärntecken. Nu blir det definitivt förvirrat .

EtiketterAnnons

 • Cia

  Ja jag skulle helt klart kunna tänka mig att betala för städhjälp. Jag tjänar ju in de pengarna på annat arbete då kan väl någon få tjäna pengar på att jag är upptagen på annat håll?

  Min ofrivillige sambos mamma har varit städerska hela livet. Hon har städat både på skolor och privat. Fick jag en sån människa som sätter ett stort värde och enorm stolthet i att det blir rent skulle jag vara överlycklig.

  M (Sambon alltså) Har visserligen ärvt den stoltheten. Här bonas golv och ve den som inte gör rent och tar bortgammalt ända in i hörnen…. INTE får man bona in gammal skit.

  Så jag tycker det skulle vara väldigt skönt att ha någon som tog hand om sånt (Färre konflikter när jag gör fel 😉 )

  Fast stackars städhjälpen….

 • Hihi, man får ju ha ganska städat innan man släpper in en städare..

 • Det är en stor dag idag, arbetar i branschen hushållsnära tjänster. Vi skapar fler timmar på dygnet är vår slogan och det gör vi verkligen för de barnfamiljer t ex som köper våra tjänster.

  Förutom att jag ger mina anställda vita bra jobb enligt vårt kollektivavtal, så hjälper vi samhället genom att andra som jobbar med annat slipper må dåligt p g a de ej har tid med hem och barn t ex.

 • Cissi

  Skulle vilja,men eftersom jag är hemma med barn så förväntas jag klara det utan städhjälp förstås,för bra ska man ju inte ha det;-).Även om jag har 8 stycken ungar som åtminstone de yngsta stökar ner rätt mycket.Ja,det går oerhört mycket tid till städning,tyvärr.Men vi skulle nog inte varken ha råd eller samvete att låta någon annan göra jobbet*haha*,jag säger som Seinfeld,jag skulle bara göra jobbet åt städaren…*fniss*

 • ”Mina” städerskor kom inte i dag och det gjorde mig såååå sur! jag är nämligen live in nanny och då inte städerskorna kommer är jag den som måste städa en annan människas hus! Hatar att städa och ska lätt skaffa städhjälp när jag flyttar till eget! (om jag har råd)

 • Rolf

  Jag har hört om detta men är inte så insatt. Vem står då för andra halvan, skattebetalarna ? Vad händer då om jag anlitar min egen sambo ??
  Bara en tanke,,

 • Ann-Britt Blomkvist

  Hej! Det skulle vara skönt att ha städ hjälp,efter jag städa mycket hos mina vårdtagarna i hemtjänsten.

 • Ann-Britt Blomkvist

  Hej! Det skulle vara skönt att ha städ hjälp,eftersom jag städa mycket hos mina vårdtagarna i hemtjänsten.